Cum se spala creierul unei natiuni. Dumitru Bortun: „PSD lupta pentru distrugerea statului roman” – Video

analize

Sociologul Dumitru Bortun, presedintele Juriului de Onoare al Asociatiei Romane de Relatii Publice, afirma ca „actualul PSD nu lupta doar pentru distrugerea Statului in general, ca orice grupare anarhista, ci si pentru distrugerea statului roman”.

In cadrul unui interviu pentru ziare.com, Dumitru Bortun, expert in tehnici de manipulare, a explicat de ce PSD reprezinta in acest moment un pericol major pentru statul roman. El a sugerat ca PSD face acum jocurile Rusiei, acest partid urmarind „distrugerea statului roman”.

„Chiar daca nu mai exista Uniunea Sovietica, exista Federatia Rusa, preocupata, in epoca Putin, de refacerea sferei de influenta a fostei URSS. In contextul asta, ea duce un razboi hibrid pe toate fronturile, avand ca scop final slabirea politica si geostrategica a Occidentului: SUA, Uniunea Europeana si fiecare stat membru al acesteia.

Razboiul hibrid inseamna, printre altele, ‘subversiunea ideologica’, adica manipularea perceptiilor, opiniilor si atitudinilor populatiei din tarile respective, dupa cum recunoaste fostul agent KGB Yuri Bezmenov, intr-un film intitulat ‘Cum se spala creierul unei natiuni’, film care acum cinci ani a facut valva pe Internet, dupa care lumea s-a calmat. Se pare ca, la noi, nu doar minunile, ci si grozaviile tin trei zile. Dar daca am uitat o stire despre o realitate atat de teribila, nu inseamna ca aceasta nu mai exista sau ca nu mai e teribila.

De curand, politologul Daniel Brett, specialist in studii sud-est-europene la University College London, spunea la Euronews ca retorica doamnei Viorica Dancila este inspirata de propaganda sovietica din vremea lui Stalin.

Citeste si: Expert britanic: Premierul Viorica Dancila foloseste tehnicile propagandei sovietice si ruse in razboiul cu liderii UE

Stirea ar putea sa treaca neobservata, unii o pot considera o exagerare polemica, dar ca analist nu poti sa nu te intrebi: nu cumva cei care distrug Romania fac jocul Federatiei Ruse? Nu neaparat in mod premeditat; unii o stiu, iar altii nu stiu ce fac, sunt asa-zisii ‘idioti utili’, cum i-a numit Lenin.

Intr-un articol publicat de curand in Newsweek Romania, Catalin Avramescu face o lista a pagubelor tangibile si netangibile provocate de actualii guvernanti: ‘Reteaua diplomatica este, practic, destructurata. Legislatia europeana si tratatul de aderare la UE, sfidate. Taxele, arbitrare si punitive. Monumentele culturale au fost lasate in paragina. Investitiile straine, demonizate. Criminalii, hotii si violatorii lasati liberi pe strazi’. Se intreaba: Ce fel de partid este acela care ‘guverneaza’ in Romania? Si isi raspunde: ‘Lista de mai sus – incompleta – nu lasa loc decat pentru o interpretare. PSD este, de fapt, o grupare anarhista controlata de un grup provenit din taranimea parvenita din judetul Teleorman’.

Nu e posibla decat o interpretare? Eu imi permit sa ma intreb daca nu cumva aceasta „grupare anarhista” este controlata de un centru de putere din afara tarii. Dupa modul de operare, da, Catalin Avramescu are dreptate, avem de-a face cu anarhism: „Principalele institutii ale statului sunt distruse sau incapacitate. Legi fundamentale sunt abrogate sau pervertite complet. Proprietatea privata, nesocotita. Ordinea publica, dinamitata. Educatia, dispretuita. Acesta este programul unui partid anarhist”.

Actualul PSD nu lupta doar pentru distrugerea Statului in general, ca orice grupare anarhista, ci si pentru distrugerea statului roman. Nu vi se pare ca seamana cu programul unei puteri straine care urmareste distrugerea Romaniei?!”, a explicat Dumitru Bortun.

Iata filmul „Cum se spala creierul unei natiuni”:

Mai mult despre: , ,


Comentarii: