Cum va ajunge Lumina la credinciosi un noaptea de Paste. Vela implica echipajele de politie

news

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anuntat marti seara ca angajatii MAI vor colabora cu parohiile pentru ca Lumina de Inviere sa poata ajunge la credinciosi.

Principalele declaratii:

Avand in vedere numarul mare de cetateni ortodocsi, MAI vine in sprijinul BOR executand misiuni de sustinere si ajutor pentru clerici si credinciosi. Pentru a oferi o alinare spirituala tuturor celor care trec prin momente grele vom ajuta BOR la impartirea Luminii Sfinte in Seara Invierii.

Am semnat un acord de sustinere si sprijin din partea tuturor fortelor coordonate din starea de urgenta pentru stabilirea unor actiuni comune pentru aceste srabatori. Vrem sa oferim o consolare prin distribuirea Pastilor si a Luminii de la Ierusalim.

Paine binecuvantata in forma de prescuri sfintita in Joia Mare va fi distribuita vineri 17 aprilie si sambata 18 aprilie in intervalul orar 07:00-17:00 in toate parohiile, in locuri special amenajate.

In declaratia pe propria raspundere, credinciosul va face precizarea numele lacasului de cult la care se va deplasa

Fortele MAI vor asigura siguranta publica pe toata perioada Sfintelor Pasti

Angajatii parohiei si voluntarii, in calitate de organizatori, vor asigura respectarea distantei sociale pe perioada distribuitrii pastilor, avand ca semn distinctiv o banderola alba pe brat.

Distribuirea Sfintei lumini adusa de la Ierusalim se va face de catre voluntarii parohiilor si de catre echipajele de ordine publica, sambata seara incepand cu ora 20.00.

Credinciosii vor putea iesi in proximitatea casei, in afara curtii sau a imobilului in care locuiesc, dar cu evitarea aglomeratiei, pastrand restrictia de maximum 3 persoane. Astfel, 2-3 locatari dintr-o scara vor putea distribui Lumina pentru toti vecinii de pe scara

Echipajele care actioneaza in posturile fixe (pe drumuri nationale) sau la punctele de frontiera vor oferi sfanta lumina persoanelor aflate in trafic sau persoanelor care tranziteaza frontiera

Sfanta Lumina va fi distribuita inclusiv spitalelor si centrelor de carantina.


Mai mult despre:

Comentarii: