Cum vor pesedistii sa-l faca presedinte pe Ciolacu, Dincu da detalii: „Sa construim aliante, federatii de partide si de interese”

politica

Marcel Ciolacu

Presedintele Consiliului National Politic al PSD, Vasile Dincu, a prezentat duminica detalii despre planaul PSD de a obtine functia de presedinte al Romaniei. El a mentionat ca Marcel Ciolaci „va avea sanse de a castiga, asta daca va candida”.

„PSD-ul are cel mai important obiectiv, dupa 20 de ani in care a castigat alegerile de fiecare data, dar nu a putut sa puna presedintele. Cred ca e obiectivul nostru cel mai important. Sa speram ca o sa reusim sa formam in jurul unui candidat al partidului nostru majoritatea necesara. Nu e simplu sa castigi doar pe sigla partidului, dar cred ca vom avea flexibilitatea, maleabilitatea necesara ca sa construim aliante, federatii de partide si de interese si care sa aiba in prim-plan un proiect social-democrat al Romaniei si cu un presedinte social-democrat”, a declarat Dincu la Cluj.

El a mentionat ca Marcel Ciolacu are toate sansele sa castige alegerile prezidentiale din 2024, daca va candida.

„Va avea sanse de a castiga, asta daca va candida. In acelasi timp va fi potrivit pentru functia de presedinte al Romaniei. Deocamdata e potrivit pentru functia de premier. Si da acest examen in functia de premier!

Cu siguranta ca succesul in functia de premier il poate transforma intr-un prezidentiabil puternic. Dar deocamdata noi nu am anuntat nici un candidat. Marcel Ciolacu spune, daca l-ati intreba direct, ca in acest moment se ocupa de guvernare si ca acesta este singurul gand. Sigur ca se poate intampla si presedintele partidului nostru ar putea sa fie primul care sa fie investit de partid, daca o sa vrem sa facem acest lucru. Deocamdata noi nu discutam despre prezidentiale. Deocamdata incercam sa facem ceea ce este mai bine si sa guvernam bine”, a mai spus Dincu.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: