Cum vrea Iranul sa sperie lumea. Difuzeaza imagini din „Orasul rachetelor” – Video

externe

Iranul a difuzat luni imagini si filmari despre ceea ce sustine ca este o noua baza a Gardienilor Revolutiei, dotata cu rachete de croaziera si balistice si cu ”echipament electronic de razboi”, relateaza Reuters, citata de Agerpres.

Un reportaj difuzat de televiziunea de stat a descris baza drept un ”oras al rachetelor” si a aratat ceea ce pareau a fi coloane de rachete intr-un depozit cu pereti de ciment. Nu a fost oferit niciun detaliu despre locatie.

Alireza Tangsiri, seful unitatii navale de elita a Gardienilor Revolutiei, a declarat pentru televiziunea de stat ca baza are echipament pentru a detecta semnale inamice.

Potrivit informatiilor difuzate, ”echipamentul electronic de razboi” al bazei include sisteme de radar, monitorizare, simulare si intrerupere.

”Ceea ce vedem astazi este o mica sectiune a capabilitatii mari si extinse de rachete a fortelor navele ale Gardienilor Revolutiei”, a declarat comandantul Garzilor Hossein Salami.

Anul trecut, Gardienii Revolutiei au declarat ca au construit o serie de ”orase de rachete” subterane de-a lungul coastei Golfului.

Iranul, care se lauda in mod constant cu progresele tehnologice ale fortelor sale armate, are unul dintre cele mai mari programe de rachete din Orientul Mijlociu, noteaza Reuters.

Mai mult despre:

Comentarii: