Cum vrea PSD sa compromita initiativa „Fara penali”: „Cei care au lovit femeia jandarm sunt semnatari ai acestei initiative”

news

Senatorul PSD Liviu Pop sugereaza ca huliganii care au lovit-o pe jandarmerita Stefania sunt semnatari ai initiativei „Fara penali in functii publice”. „E o dovada in plus ca acel miting a fost compromis de implicarea partidelor politice in frunte cu presedintele Romaniei”, a declarat Pop la Digi24.

Intr-un comentariu legat de scrisoarea pe care Dancila a trimis-o Comisiei Europene, in legatra cu protestele de la Bucuresti, Pop a sustinut ca agresorii jandarmeritei sunt semnatari ai initiaticei „Fara penali in functii publice”.

„E absolut normal, in conditiile in care unii actori politici incearca daramarea Guvernului prin forta. Cei de la USR strang semnaturi pentru initiativa cetateneasca fara penali in functii publice. Domnul presedinte USR sa ne zica daca printre persoanele care au lovit femeia jandarm sunt semnatari ai initiativei. Daca sunt e o dovada in plus ca acel miting a fost compromis de implicarea partidelor politice in frunte cu presedintele Romaniei, care e in campanie”, a spus Liviu Pop la Digi24.

Premierul Romaniei, Viorica Dancila, a trimis o scrisoare presedintelui Comisiei Europene (CE), Jean-Claude Juncker, si prim-vicepresedintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, fapt confirmat vineri de Executivul comunitar.

„Putem confirma ca scrisoarea a fost primita si ca un raspuns va veni in timp util”, a declarat vineri la solicitarea Agerpres un purtator de cuvant al Comisiei Europene.

Presa din Romania a scris ca sefa guvernului roman le-a trimis celor doi oficiali europeni o scrisoare in legatura cu protestul din 10 august de la Bucuresti care a culminat cu violente intre jandarmi si demonstranti.

„Comisia urmareste indeaproape evolutiile din Romania. Protestatarii au criticat pasii inapoi in domeniile reformei judiciare si luptei impotriva coruptiei”, a reactionat Comisia dupa interventia violenta a Jandarmeriei la protestele de vinerea trecuta din Bucuresti.

„Protestele pasnice s-au incheiat in violenta. Violenta nu poate fi niciodata o solutie in politica”, a mai transmis acesta.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: