Cum vrea Tariceanu sa cucereasca Clujul. A facut-o presedinte ALDE Cluj tocmai pe Norica Nicolai

politica

Norica Nicolai a anuntat vineri, intr-o conferinta de presa sustinuta la Cluj, ca a devenit presedinte intermar al ALDE Cluj. Ea a spus ca nu si-ar fi dorit sa nu fie alegeri locale pe 27 septembrie.

„Mi-as fi dorit din tot sufletul sa nu se intample alegeri pe 27 septembrie, dar foamea de putere, dorinta unor partide politice de a se consolida, de a se mentine la putere cu orice pret, inclusiv cu riscul sfidarii situatiei sanitare a cetatenilor romani, ne va duce probabil la un scrutin pe care eu personal il consider un scrutin ratat. O campanie electorala in care foarte putina lume explica ce vrea sa faca in viitoarea demnitate locala pe care o va obtine sau nu in alegeri, probabil o prezenta la vot foarte scazuta”, a spus Norica Nicolai, in conferinta de presa sustinuta alaturi de candidatul ALDE la functia de primar al municipiului Cluj-Napoca, Paul Siserman.

Aceasta a adaugat ca aceasta campanie pentru alegerile locale este dominata de ceea ce numeste furt de resursa umana.

„Viitoarele alegeri locale vor fi total atipice in toata istoria electorala a Romaniei. Nu am mai avut in 30 de ani alegeri generate si dominate de o teama majora, atat a populatiei, de a participa la scrutinele electorale, cat si a factorilor politici. Nu am vazut in 30 de ani o criza majora a partidelor politice, care, in lipsa de resurse, pentru ca nu au fost concentrate decat pe obtinerea puterii formale in Parlament, Guvern si in diverse structuri institutionale, si nicio clipa in obtinerea unei puteri in relatia cu cetateanul. Asa se explica faptul ca marea majoritate a partidelor au practicat in aceasta perioada un fel de furt de resursa umana in domeniul politic si au luat candidatii de primari de la unii la altii, n-a mai existat nici parlamentul curat, n-a mai existat nici suspiciunea de coruptie, n-a mai existat nici doctrina politica”, a mentionat liderul ALDE, citata de Agerpres.

Norica Nicolai s-a referit si la ALDE Cluj, despre care spune ca inseamna o noua echipa, tanara, care nu a mai facut politica.

„Din pacate, dialogul intre partid si presa nu prea a existat in acesti ani, iar pierderea a fost a partidului. Sper ca cata vreme cat voi asigura interimatul ALDE Cluj vom avea un dialog constant. (…) La Cluj, datorita unor situatii speciale, ALDE a trebuit sa se reinventeze. ALDE este in momentul de fata o echipa foarte tanara, compusa 99% din oameni care nu au mai facut politica niciodata”, a adaugat fostul europarlamentar.

Comentarii: