Cumnatul lui Ponta, catre Ghita: „Sper sa iti pot multumi pentru tot ce ai facut pentru mine”

news

Cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Hertanu, i-a trimis deputatului Sebastian Ghita un mesaj tip text in care ii multumeste pentru sprjinul pe care i l-a acordat, se arata in interceptarile din documentele de la dosar, unde se precizeaza si ca Ghita a organizat o intalnire in vederea exercitarii de presiuni asupra conducerii Hidro Prahova pentru sprijinirea societatii administrate de Hertanu.

Potrivit documentelor citate, la sfarsitul anului 2014, Iulian Hertanu i-a multumit lui Sebastian Ghita, intr-un SMS, pentru sprijinul pe care acesta i l-a acordat.

„Nu o sa te plictisesc cu nici o urare acum la intrarea in noul an. Vreau doar sa stii ca imi doresc sa apuc ziua in care sper sa pot sa-ti multumesc asa cum se cuvine pentru tot ce-ai facut pentru mine si familia mea. Iti multumesc ca existi prieten drag. La multi ani!’, i-a transmis Hertanu lui Ghita la data de 31 decembrie 2014.

Conform documentelor de la dosar, Ghita a organizat una dintre intalnirile in cadrul carora au fost exercitate presiuni asupra conducerii SC Hidro Prahova pentru sprijinirea societatii administrate de Iulian Hertanu, care castigase un contract pe fonduri europene care viza reabilitarea si extinderea sistemului de canalizare de la Comarnic.

Astfel, in vara anului 2014, in contextul in care urma campania electorala pentru alegerile prezidentiale iar lucrarile efectuate de SC Grossmann Engineering Group SRL nu erau in grafic, au existat discutii privind acordarea unui sprijin societatii administrate de Iulian Hertanu, astfel incat agentul economic sa nu intampine probleme care sa genereze un scandal mediatic, mentioneaza sursa citata.

In acest scop, s-a apelat la serviciile lui Ciprian Ghioc, persoana care avea o functie de conducere in cadrul Ministerului Mediului, pentru a aproba prelungirea termenului de executie la contractul incheiat cu Hidro Prahova, lucru care s-a si intamplat.

Conform documentelor, una dintre intalnirile in cadrul carora au fost exercitate presiuni asupra conducerii Hidro Prahova a fost organizata la un hotel din Bucuresti de catre deputatul Sebastian Ghita, la data de 17 septembrie 2014, iar la aceasta s-au prezentat Iulian Hertanu, deputatul Vlad Cosma, omul de afaceri Vladimir Ciorba si o alta persoana care il insotea pe Vlad Cosma.

In aceste documente apare si o discutie pe care deputatul Sebastian Ghita a purtat-o cu fostul director al Hidro Prahova, Dumitru Pantea, pe care il roaga sa „ii invete” diverse lucruri pe cei doi domni pe care Ghita ii trimite la el:

„Pantea: Alo, da!

Ghita: Domnu’ PANTEA, buna ziua!

Pantea: Buna ziua! Va salut domnu’ GHITA!

Ghita: Tovarasul SEBASTIAN GHITA va deranjeaza.

Pantea: Da.

Ghita: Vreau sa va rog si eu ceva din suflet!

Pantea: Ia spuneti!

Ghita: O situatie importanta pentru judetul nostru, pe care vreau sa o aduc in atentia dumneavoastra si sa va rog tare mult sa ma ajutati. E foarte important pentru mine!

Pantea: Spuneti-mi! Daca se poate face ceva, cu multa placere.

Ghita: Imi dati voie sa trimit doi domni la dumneavoastra, sa discutati dumneavoastra parinteste cu ei, sa-i invatati cum sa faca cel mai bine? Va rog eu mult, mult de tot!

Pantea: Dar sa vina repede, pentru ca va trebui sa plec.

Ghita: Intr-o ora daca ajung, 45 de minute — o ora?

Pantea: Nu, e tarziu, tre’ sa fiu la Bucuresti.

Ghita: Pai, si atunci, daca veniti in Bucuresti, nu va opriti si pe la mine ca sunt in Baneasa acolo? Va zic eu unde cand va apropiati. 5 minute va rapesc.

Pantea: Bine. Bine.

Ghita: Si vin eu cu ei la dumneavoastra.

Pantea: Bine, bine!

Ghita: Va rog eu mult de tot!

Pantea: Deci la Baneasa acolo, da?

Ghita: La Baneasa acolo, da, si bem o cafeluta impreuna. Dar cam cand credeti ca ajungeti, la ce ora?

Pantea: Pai, eu plec in 5 minute, la…

Ghita: Da.

Pantea: Deci sa zic asa, 12 jumate… la unu imi termin treburile. La unu imi termin treaba. Deci pe la unu, unu si ceva, dupa ora unu.

Ghita: Deci la unu ne sunam amandoi pe telefon.

Pantea: Unu, unu jumate, da?

Ghita: Va multumesc mult mult de tot.

Pantea: Bine. La revedere!

Ghita: Sa traiti! Sanatate!

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: