Cumpanasu isi scoate „cumpanasii” sa protesteze in fata DNA: „Ori noi, ori ei”

news

Simpatizantii lui Alexandru Cumpanasu anunta organizarea uui protest zilnic, saptamana care vine, in fata DNA fata de decizia de a-l pune sub acuzare pe fostul candidat la Presedintie.

108 „cumpanasi” sunt interesati sa participe la acest protest, in timp ce 62 spun ca vor merge in fata DNA. Mesajele mobilizatoare ale „cumpanasilor” sunt: „Protest pentru sustinerea Eroului National ALEXANDRU CUMPANASU!”, „STOP ABUZURILOR DNA!!!”, „ORI NOI ORI EI!!!”, „LA PROTEST CUMPANASII MEI!”.

Alexandru Cumpanasu, fost candidat la prezidentiale, a fost pus sub acuzare de DNA Constanta pentru furnizare de date false intr-un proiect cu fonduri europene derulat de SNSPA, anunta G4Media citand surse apropiate anchetei.

Procurorii suspecteaza ca Alexandru Cumpanasu ar fi mintit ca are studii superioare atunci cand a aplicat pentru postul de expert in cadrul proiectului ”Consolidarea cadrului pentru cresterea calitatii serviciilor publice si sprijinirea dezvoltarii la nivel local” (SIPOCA 9), implementat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, prin Directia pentru Descentralizarea Administratiei Publice, in parteneriat cu SNSPA.

Potrivit articolului 18 indice 1 din legea 78/2000 privind prevenirea si sanctionarea faptelor de coruptie, „folosirea sau prezentarea cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori in numele ei, se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 7 ani si interzicerea unor drepturi”.

Potrivit declaratiei de avere semnate cu ocazia candidaturii la prezidentiale, Alexandru Cumpanasu a primit un salariu peste 5.500 lei pe luna de la SNSPA in 2018 si alti 4.900 lei pe luna de la Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCIDI), desi nu are studii superioare.

Mai mult despre:

Comentarii: