„Cumparasul”. Politolog, despre „unchiul”: „Obraznic, oportunist, sarlatan si escroc. E o perversa combinatie de Ciuvica si Cristoiu, plus ceva din Dan Diaconescu”

news

Politologul Vladimir Tismaneanu ii faca un portret acid lui Alexandru Cumpanasu, noua stea mediatica ridicata de pe tragedia de la Caracal.

„Obraznic, oportunist, limbut si ubicuu, Alexandru al Cumpanasului nu a aparut din neant. E o perversa combinatie de Ciuvica si Cristoiu, plus ceva din Dan Diaconescu. Mahalagiu si sarlatan, escroc si pehlivan. A fost plasmult de psihologii subteranei, dupa retete vechi adaptate timpurilor noi. Este Noul Om Nou. Calca pe cadavre (nu stiu daca doar metaforic), nu are niciun fel retineri, remuscari, scrupule. Pentru el, binele si raul sunt fie caduce, fie complet intersanjabile. Trei decenii de anomie post-comunista au rezultat, iata, in acest homuncul, un Hopa Mitica funambulesc evadat dintr-un iarmaroc al dezaxatilor, detracatilor si depravatilor….”, a scris Vladimir Tismaneanu pe Facebook.

In urma cu trei zile, jurnalistul Pavel Lucescu a relatat cum l-a cunoscut pe Cumpanasu in studiourile Realitatea TV. „Tipul era un lingusitor sadea, in top 10 ever pe lista mea”, a aratat Lucescu.

„Am asteptat cateva zile sperand ca e doar de la emotii. Dar Cumpanasu s-a dovedit deja a fi cel mai mare impostor si calcator pe cadavre in toata tragedia asta.

L-am avut cu multi ani in urma coleg de platou, din ce in ce mai des, la diverse dezbateri pe Realitatea TV, unde eram angajat(in trust, nu in televiziune). Era invitat atat de des fara sa-l recomande aparent altceva decat o titulatura hilara gen presedintele Asociatiei pentru Implementarea Democratiei, o fantoma de fapt, incat am inceput sa intreb in stanga si in dreapta, la colegi, editori, producatori, etc. cine-I tipul si de ce e invitat atat de des. Si in ce calitate, ca sefi de ong-uri fantoma erau si pe atunci cu sutele. Toti dadeau din umeri, nimeni nu stia nimic: e pe lista de invitati, era singurul raspuns pe care l-am primit odata de la cineva.

Tipul era un lingusitor sadea, in top 10 ever pe lista mea. Si, evident, in emisiuni nu se remarca decat prin platitudini.

Am vazut apoi cum a evoluat public, iar acum nu mai am niciun fel de indoiala ca omul e interfata(proasta, dupa parerea mea) a unor baieti de prin servicii, care-l folosesc pentru jocurile lor murdare, cu bataie politica evidenta.

O lepra care se catara pe tragedia unei sarmane rude indepartate, pe care nici nu cred c-a cunoscut-o vreodata.

O greata suprema”, scria jurnalistul.

Mai mult despre: ,


Comentarii: