Cumparata de Dragnea cu postul de ministru, Andronescu crede acum ca PSD va castiga prezidentialele

politica

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu (PSD), a declarat miercuri, la Antena 3, ca avand in vedere dimensiunea PSD la nivelul electoratului, un candidat social-democrat in alegerile prezidentiale va avea toate sansele nu numai sa intre in turul doi, dar si sa castige, ea adaugand ca daca va exista intelegere in alianta cu ALDE pentru a avea un candidat comun, atunci aceste sanse vor creste.

Pe de alta parte, Andronescu a subliniat ca electoratul PSD a dovedit la celelalte alegeri prezidentiale ca isi sustine propriul candidat. „In general, electoratul nostru isi sustine propriul candidat, este dovedit in ani acest lucru”, a afirmat ministrul Educatiei.

Ea a aratat ca in acest moment se poate vorbi numai despre scenarii posibile, inaintea deciziei care se va lua intre PSD si ALDE cu privire la alegerile prezidentiale.

„Daca exista intelegere in alianta sa iasa cu un singur candidat, sansele cresc. Daca aceasta intelegere nu va exista, fiecare partid va avea propriul sau candidat si cred ca PSD-ul, cu dimensiunea pe care o are in electorat, are toate sansele candidatul PSD-ului nu numai sa intre in turul doi, dar chiar sa castige. Sau candidatul aliantei. (…) Momentan suntem inainte de o decizie, deci putem sa vorbim doar despre scenarii posibile”, a mai spus Ecaterina Andronescu, citata de Agerpres.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat pe 27 decembrie ca nu respinge din start varianta unei candidaturi a liderului ALDE, Calin Popescu-Tariceanu, pentru alegerile prezidentiale, important fiind ca viitorul presedinte sa fie un candidat comun al celor doua partide care formeaza coalitia de guvernamant.

„Intentionez sa ajungem intr-un timp rezonabil – si eu, si domnul Tariceanu si cele doua partide – la concluzia ca trebuie sa fie un candidat unic si dupa momentul acela vom si stabili cine are cele mai mari sanse. Nu resping nicio varianta, nu resping varianta nici cu mine, nici cu domnul Tariceanu, nici cu altcineva. Cine vom constata ca are cele mai mari sanse, pentru ca domnia lui Iohannis trebuie sa inceteze. Inca cinci ani cu Iohannis inseamna dezastru pentru Romania”, a spus Dragnea, la Antena 3.

El a mai mentionat ca obiectivul social-democratilor pentru alegerile prezidentiale este ca viitorul presedinte sa fie candidatul PSD-ALDE.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: