Cunoscut analist: Dragnea i-a convins pe oficialii lui Trump sa-l schimbe pe ambasadorul Klemm. Acesta este foarte critic cu coruptia de la Bucuresti

politica

Bogdan Chirieac, unul dintre analistii foarte apropiati de PSD, anunta ca mandatul axtualului ambasador al SUA la Bucuresti, Hans Klemm, se va incheia curand. Chirieac spune, citand „surse autorizate de la Washington care au dorit sa-si pastreze anonimatul”, ca trei personalitati americane, doi barbati si o femeie, se afla pe lista scurta din care se va alege viitorul ambasador american la Bucuresti

„In acest moment, intre Romania si Statele Unite se desfasoara un dialog dinamic si fecund, avand la baza noile prioritati expuse saptamana trecuta, in capitala SUA, intre noua Administratie a presedintelui Donald Trump si leadership-ul romanesc reprezentat de premierul Sorin Grindeanu si presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea. Dialogul a avut loc la Candlelight Dinner, in seara dinaintea inaugurarii mandatului presedintelui Trump, dar si la intalnirile cu alti inalti oficiali americani din noua Administratie”, a scris Chirieac pe DC News.

„Prioritatile noii Administratii releva interese puternice economice si de securitate americane la Bucuresti, prioritati ce vor putea transforma Romania intr-o tara cu un rol semnificativ din punct de vedere al prosperitatii si democratiei intre statele UE”, au mai spus sursele de la Washington. Romania ar urma sa ajunga, in viziunea noii Administratiei Trump, la un PIB semnificativ mai mare comparabil cu al natiunilor dezvoltate din Vestul Europei, sa revina la democratie si respectarea drepturilor omului si sa capete, in sfarsit, o justitie independenta.

„Dintre cei trei posibili ambasadori, doi se indreapta deja spre Washington pentru a-si prezenta proiectele. Pentru publicul din Romania s-ar putea ca personalitatea noului ambasador american la Bucuresti sa constituie o surpriza de proportii”, mai spune Chirieac.

Hans Klemm a fost recent convocat la sediul Ministerului de Externe pentru ca si-a permis sa acorde un interviu presei romanesti in care critica ordonantele privind gratierea si amnistia. Seful Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat apoi ca declaratiile ambasadorului afecteaza „demnitatea romanilor”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: