Exclusiv. Cunoscut interlop PSD din Brasov, prezent la ceremonia de primire a Simonei Halep. Incasa spagi pentru fostul ministru Constantin Nita

news

Situatie revoltatoare, un cunoscut politician PSD din Brasov, celebru pentru legaturile cu lumea interlopa locala, s-a aflat in grupul restrans care a primit-o pe Simona Halep la sosirea in Romania.

Fostul presedinte al organizatiei municipale a PSD Brasov, Mihai Ghirda, implicat in dosarulde coruptie al fostului ministru Constantin Nita, s-a aflat chiar in spatele Simonei Halep in timpul conferintei de presa pe care a sustinut-o la Aeroportul Otopeni. Ghirda a facut parte chiar din grupul restrans care a intampinat-o pe campioana.

Mihai Ghirda apare in dosarul fostului ministru al Economiei, Constantin Nita (PSD), ca persoana prin intermediul careia Nita trebuia sa primeasca o spaga de 3 milioane de lei de la afaceristul Tiberiu Urdareanu.

„I-am spus lui Nita ca nu pot sa ii remit comisionul de 5% din valoarea contractului, deoarece exista si pretinderea din partea primarului Gheorghe Nichita, care cerea 10% din contract. Profitul contractului nu era suficient de mare sa imi permita sa platesc acest comision. Am incercat sa renegocieze acest comision. Constantin Nita mi-a propus remiterea comisionului de 5% pe doua cai. Mi s-a sugerat sa fac plati catre o firma reprezentata de Mihai Ghirda, in baza unui contract de consultanta. In contract era prevazuta plata unei sume lunare de 5.000 de euro. Contractul de consultanta urma sa fie incheiat pe un termen lung, pana la finalizarea lucrarilor de la Iasi. Aceste sume au fost platite in primul an de executie a proiectului, dupa care platile au incetat. A doua cale de plata a comisionului consta in remiterea de sume cash. O astfel de plata s-a facut in vara anului 2013, de 30.000 de euro, suma pe care i-am dat-o personal lui Constantin Nita in restaurantul libanez din complexul hotelier Radisson. Nu mai stiu daca acesti bani i-am retras dintr-un cont. Erau bani personali. Am platit acesti bani pentru a mai calma nervozitatea lui Nita, care era insistent. (…) Cand i-am dat banii lui Nita in restaurant nu mai era nimeni langa noi. (…) Ne-am intalnit la restaurant, am stat pe o canapea si am pus plicul cu cei 30.000 de euro intre noi. L-am vazut pe Nita cand a luat plicul cu bani si l-a introdus in buzunar, dupa care eu m-am ridicat si am plecat. Era un plic de dimensiuni normale”, a declarat Urdareanu in procesul de la ICCJ.

El a mentionat ca valoarea totala a comisionului de 5% cerut de Nita se ridica la 3 milioane lei, din care au fost platiti efectiv 90.000 de euro, respectiv 30.000 euro cash si 60.000 euro (12 rate lunare a cate 5.000 de euro), prin contractul de consultanta incheiat cu o firma indicata de fostul ministru al Energiei.

Mihai Ghirda, fost sofer al lui Nita, este de peste 20 de ani cea mai de incredere persoana a fostului vicepresedinte PSD, Constantin Nita. Ghirda a demisionat de la conducerea PSD Brasov dupa ce ministrul a fost trimis in judecata.

Presa din Brasov a relatat in numeroase ocazii despre afacerile dubioase pe care Mihai Ghirda le derula cu banii publici, atat la nivel local cat si national. Citeste mai multe aici.

Mihai Ghirda a avut si relatii stranse cu lumea interlopa din Brasov. Potrivit BrasovNews, Ghirda a fost asociat in afaceri cu fratii Bourcianu, interlopi de renume din Brasov.

„Fratii Bourcianu, Adi si Sorin, din valutistii vechi ai Brasovului, au multiple dosare de inselaciune, participanti la scandalul valutistilor contra celor din Noua. Sunt cunoscuti in oras pentru protectia pe care si-au asigurat-o prin cotizatii generoase, inclusiv la politie. Se pare ca au in subordonare o gasca de tineri ce gauresc bancomatele in Occident, din pacate suspiciunile n-au putut fi concretizate in dosare”, se afirma intr-o editie a emisiunii „Romania, te iubesc” (PRO TV) dedicata falsilor revolutionari.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android

Comentarii: