Cunoscut jurnalist, catre Dancila: „Cap de matura, Regele Iordaniei nu e omologul nimanui”

politica

Jurnalistul Dan Alexe, corespondent al postul „Europa Libera” la Bruxelles are un mesaj usturator pentru Viorica Dancila dupa ce premierul a declarat ca presedintele Iohannis este omologul Regelui Iordaniei, prin urmare ea nu are nicio vina ca seful statului iordanian si-a anulat vizita in Romania.

„Regele Iordaniei nu e omologul nimanui, cap de matura. E descendent al Profetului (pacea fie asupra Lui), custode al locurilor sfinte musulmane si crestine din Ierusalim unde vrei tu sa muti ambasada (deci si al Sfantului Mormant al Mantuitorului nostru Domnul Iisus Hristos) si mai e si pilot de elicopter militar.

Nu e niciun fel de omolog, omologata ar trebui sa fii tu, ca brand de neant greu de atins”, a scris Alexe pe Facebook.

Premierul Viorica Dancila a declarat, marti seara, la Romania TV ca nu are nicio vina „ca nu s-a mai facut vizita Regelui Iordaniei”. Ea a sustinut ca prin vizita sa la Washington, unde a facut celebrele declaratii care au afectat grav relatiile Romaniei cu lumea araba, a „repus Romania pe harta mondiala”.

„La Washington am avut intalniri cu vicepresedintele Mike Pence, cu secretarul pentru Comert, Wilbur Ross, cu sefa Camerei Reprezentantilor, Nancy Pelosi, si cu premierul Netanyahu. Toate aceste intalniri, toate aceste discutii au repus Romania pe harta mondiala si spun acest lucru intr-un context pozitiv. SUA sunt partenerul strategic care asigura securitatea Romaniei”, a declarat Viorica Dancila.

In legatura cu anularea vizitei in Romania a Regelului Iordaniei, Dancila a facut mai multe declaratii halucinante. „Romania trebuie sa aiba un punct de vedere pentru a fi respectata. A avea un punct de vedere nu inseamna a te pozitiona impotriva altcuiva”, a sustinut premierul.

„Imi pare rau ca domnul presedinte iese cu afirmatii care pot aduce prejudicii imaginii Romaniei, nu e prima data. Cand are ceva de reprosat, cand jigneste, nu trebuie sa iasa cu reactii publice. Nu e vina mea ca regele Iordaniei nu a mai venit. Presedintele trebuia sa-l sune pe Regele Iordaniei si sa ii spuna ca nu este de acord cu acest lucru, pentru ca regele este omologul sau nu al prim-ministrului. Perceptia ca vom avea relatii proaste cu statele arabe este o perceptie pe care vor sa o induca unii”, a mai spus Dancila.

Mai mult despre:

Comentarii: