externe

Cupa Mondiala 2026: Kim Jong Un a anulat meciul retur cu Japonia de la Phenian dupa ce Coreea de Nord a luat bataie la Tokyo

Coreea de Nord a anulat meciul retur cu Japonia, care ar fi trebuit sa aiba loc la Phenian, in cadrul calificarilor la Cupa Mondiala, la doar cateva ore dupa ce a pierdut joi la Tokyo in fata Japoniei, anunta AP.

Japonia a marcat dupa doar 90 de secunde si a tinut piept Coreei de Nord, castigand cu 1-0 si mentinandu-si startul perfect in turul doi al calificarilor asiatice pentru Cupa Mondiala din 2026.

La scurt timp dupa aceea, Kozo Tashima, seful Federatiei japoneze de fotbal, a declarat pentru Kyodo News ca tara lui Kim Jong Un a anulat meciul de calificare programat impotriva Japoniei marti la Phenian, vestea fiind comunicata intr-o scrisoare catre Confederatia asiatica de fotbal.

Coreea de Nord s-a declarat ingrijorata de „o boala infectioasa maligna” in Japonia, o referire posibila la cresterea numarului de cazuri de infectii cu streptococ, a precizat Kyodo.

Lovitura lui Ao Tanaka de pe Stadionul National a oferit gazdei, Japonia, trei victorii in trei meciuri din Grupa B.

Mijlocasul a tras in poarta din interiorul unei suprafete de pedeapsa aglomerate, dupa o pasa de la Ritsu Doan.

Coreea de Nord, incurajata de o mica grupare de fani cu tricouri rosii, a fost lipsita de putere ofensiva pentru a reveni in joc. Coreea de Nord are doar trei puncte din primele trei meciuri din grupa.

„Am vrut sa le oferim fanilor nostri un rezultat bun si ne pare rau ca nu am reusit, dar a fost un meci bun”, a declarat antrenorul nord-coreean Sin Yong Nam.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Miscarea neasteptata la Moscova, Putin l-a inlocuit pe Soigu, ministrul Apararii. Noul ministru este un civil

Presedintele rus Vladimir Putin a propus duminica un nou ministru al Apararii, nominalizandu-l pentru aceasta…

O oră ago

Germania isi extinde influenta, trimite doua nave de razboi in apele Asiei. „Comportamentul agresiv” al Chinei, principala cauza a misiunii

O fregata germana si o nava de aprovizionare de lupta au plecat saptamana aceasta din…

3 ore ago

Aventurile unui infractor deghizat in femeie in Capitala, cum a reusit sa pacaleasca si sa jefuiasca mai multi pensionari – Video

Politia a dat publicitatii detalii despre cum un individ de 52 de ani, din Ialomita,…

53 de minute ago

Ciolacu sustine ca „din octombrie nu o sa mai avem vize cu SUA”. Se lauda ca tot el a bagat Romania in Schengen

Premierul PSD Marcel Ciolacu a sustinut, duminica seara, ca romanii nu vor mai avea nevoie…

43 de minute ago