„Curaj” PSD-ist la Bruxelles. Toti europarlamentarii PSD au chiulit de la votul la rezolutia privind legislatia anti-LGBTIQ din Ungaria

politica

Toti europarlamentarii PSD au chiulit de la votul din Parlamentul European privind „condamnarea” legilor anti-LGBTIQ din Ungaria. Rezolutia a fost insa puternic sustinuta de socialistii europeni, grup din care face parte si PSD.

Rezolutia Parlamentului European, care „condamna in termenii cei mai fermi” legislatia anti-LGBTIQ din Ungaria, a fost adoptata cu 459 de voturi pentru, 147 impotriva si 58 de abtineri. Legea din Ungaria, prin care se interzice continutul LGBTIQ in materialele educationale si in emisiunile TV pentru copiii sub 18 ani, a fost descrisa de PE drept o incalcare clara a valorilor, a principiilor si a dreptului Uniunii. PE subliniaza ca acesta e un nou exemplu de abrogare treptata a drepturilor fundamentale in Ungaria, unde fobia fata de minoritatile sexuale si campaniile de dezinformare, organizate si sponsorizate de stat, au devenit instrumente de cenzura politica utilizate de guvern.

Rezolutia a fost adoptata cu votul tuturor celor din grupul socialistilor, mai putin al „socialistilor” din Romania. Europarlamentarii PSD au chiulit, pentru a nu fi nevoiti sa voteze in vreun fel. Daca votau „pentru” atunci avea probleme cu electoratul din Romania, pe care il cultiva cu un discurs anti-LGBT similar cu al lui Viktor Orban, iar daca votau „contra” sau se abtineau aveau probleme cu socialistii europeni, grup din care face parte PSD.

Chiar si europarlamentarii social-democrati ai Ungariei, cinci la numar, au votat „pentru”, mentioneaza Libertatea.

Prin urmare, Carmen Avram, Adrian-Dragos Benea, Claudiu Manda, Dan Motreanu, Dan Nica, Victor Negrescu, Rovana Plumb si Mihai Tudose au chiulit si nu au votat.

Maria Grapini, aleasa pe lista PSD, dar care face parte din partidul lui Dan Voiculescu, a votat contra rezolutiei.

Europarlamentarii USRPLUS au votat in favoarea rezolutiei.

Europarlamentarii romani care au votat impotriva sunt: Traian Basescu (PMP), Eugen Tomac (PMP), Mircea Hava (PNL), Maria Grapini (PPUSL), Lorant Vincze (UDMR), Iuliu Winkler (UDMR) si Cristian Terhes (intrat pe listele PSD, dar trecut la PNTCD).

La randul lor, europarlamentarii PNL s-au abtinut.

Parlamentul European arata ca incalcarile drepturilor omului in cazul persoanelor LGBTIQ fac parte dintr-o agenda politica mai ampla, care duce la dezmembrarea democratiei si a statului de drept, inclusiv a libertatii mass-mediei. In rezolutie sunt amintite si alte manifestari homofobe ale guvernului de la Budapesta, printre care modificarea Constitutiei tarii pentru a se preciza ca mama este o femeie, iar tatal un barbat, interzicerea de facto a recunoasterii juridice a genului pentru persoanele transgen si intersexuale si a adoptiilor de catre cupluri homosexuale. Printre altele, eurodeputatii solicita Comisiei Europene sa initieze o procedura accelerata de constatare a neindeplinirii obligatiilor si sa utilizeze toate instrumentele din cadrul Curtii de Justitie a Uniunii Europene, cum ar fi masurile provizorii si penalitatile pentru neconformitate, daca este necesar.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: