Curaj si consecventa. Cum au schimbat Romania protestatarii din Piata Victoriei. Jandarmii n-au mai indraznit sa miste un deget

news

Un pensionar a afisat, sambata, in Piata Victoriei, un banner mare cu mesajul „Politia si Jandarmeria, slugi ale PSD” chiar in fata jandarmilor. Acestia nu au indraznit sa reactioneze.

Jandarmeria si-a schimbat radical atitudinea, comparativ cu protestul din 10 august 2018. Bastoanele, gazele si costumele de lupta au ramas in garnizoane, la fel si tunurile de apa. Jandarmii au fost in tinute de vara si nu i-au impiedicat pe protestatari sa ocupe bulevardele sau sa inainte spre guvern.

Ba mai mult, sambata noapte, secretarul general al PSD, Mihai Fifor, a tinut sa le multumeasca protestatarilor, chiar daca acestia au scandat deseori „Muie PSD” si „Hotii, hotii”.

„Multumesc, in numele Ministerului Afacerilor Interne, tuturor cetatenilor care astazi au participat la proteste intr-un mod atat de civilizat si de pasnic.

Ati sanctionat atat tentativele de instigare la violenta, cat si pe cele de politizare a evenimentului, asa incat am asistat, cu totii, la un act democratic sanatos si fara incidente.

Multumesc totodata tuturor autoritatilor implicate pentru mobilizare, pentru atitudinea responsabila si profesionalismul de care au dat dovada.

Spuneam zilele trecute ca sunt multi oameni in MAI care isi iubesc si respecta meseria, iar astazi acest lucru s-a vazut”, a scris Fifor pe Facebook.

Anul trecut, Fifor ii acuza pe protestatari ca au incercat sa dea o „lovitura de stat”.

Foto: Reddit Romania

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: