Curatenie in ambasade. Orban anuleaza decizia lui Dancila de numire a lui Nelu Barbu in functia de consul general la Shanghai

news

Guvernul Orban va anula decizia fostul Executiv prin care Nelu Barbu, fost purtator de cuvant al Vioricai Dancila, a fost numit in functia de consul general la Shanghai.

Guvernul are pe ordinea de zi o hotarare pentru abrogarea HG 746/2019 privind numirea lui Nelu Vasile Barbu in functia de consul general, sef al Consulatului General al Romaniei la Shanghai, Republica Populara Chineza. Fostul purtator de cuvant al Guvernului Dancila a primit aceasta functie pe 15 octombrie.

Fost prezentator Meteo la Antena 3 si fost realizator la B1 TV, Nelu Barbu a fost numit in 5 februarie 2018 in functia de consilier de stat in cadrul aparatului propriu de lucru al premierului Viorica Dancila. Dancila l-a numit consilier general imediat dupa ce guvernul a picat prin motiune de cenzura.

O alta hotarare este pentru abrogarea HG 565/2019 privind rechemarea lui Adrian Georgescu din functia de consul general la Milano si numirea in locul sau, in termen de cel mult 90 de zile, a lui Tiberiu Mugurel Dinu. HG 565/2019 este in vigoare din 9 august 2019.

Pe ordinea de zi a sedintei de Guvern se afla si schimbari din functii ale unor prefecti si subprefecti.

 

Mai mult despre:


Comentarii: