„Curatenie urgenta in partid!”. Oreste ii cere lui Orban sa-l dea afara rapid pe primarul Damian Butnariu, un „personaj abject”

news

Oreste Teodorescu ii solicita presedintelui PNL, Ludovic Orban, sa il excluda de „urgenta” din partid pe primarul care a recunoscut ca a facut sex cu doua minore, care erau exploatate de un proxenet.

„Faceti curatenie urgenta in partid, domnule Ludovic Orban! Domnule Orban, increderea de care se bucura pentru moment PNL nu trebuie umbrita de nici un compromis! Autosuspendarea din partid a acestui personaj abject, Damian Butnariu, primarul din Mogosesti Siret , Iasi, nu este nici pe departe satisfacatoare.

Un partid care a sustinut campania ‘Fara penali in functii publice’, nu poate tolera in interiorul sau, un jeg ordinar, care a fost nevoit sa recunoasca, in urma investigatiilor de presa, ca a intretinut relatii sexuale, chiar in sediul primariei, cu doua minore traficate de un proxenet local pentru 100 de lei”, a scrids Oreste pe Facebook.

Primarul comunei Mogosesti Siret, Damian Butnariu, a recunoscut in fata instantei, unde a fost audiat ca martor intr-un dosar in care cinci persoane au fost judecate pentru trafic de minori si complicitate la viol, ca a intretinut relatii sexuale cu doua fete, minore in acel moment, in sediul primariei.

Potrivit motivarii instantei, una dintre fetele traficate a declarat ca in iulie 2007, in urma unor discutii cu mama ei a plecat de acasa cu sora mai mica, care pe atunci avea 16 ani. Cele doua fete s-au mutat intr-o locuinta de la periferia municipiului Pascani cu intentia de a-si achita chiria din burse si alocatii. Dupa cateva zile, proprietarul casei “a constrans-o pe persoana vatamata sa intretina relatii sexuale cu el amenintand-o ca va face publice inregistrari video ale relatiilor sexuale. Minora a acceptat in mod repetat, in contextul acestor constrangeri, sa intretina raporturi sexuale cu inculpatul in perioada in care a fost privata de libertate la domiciliul acestuia”.

Mama fetelor a aflat ce s-a intamplat, a reclamat disparitia fetelor de acasa, iar barbatul care le tinea incuiate a fost nevoit sa le lase sa plece. Dupa un timp a asteptat-o pe una dintre fete sa iasa de la scoala si sub amenintarea ca o omoara a obligat-o sa urce intr-o masina, unde mai erau o inca o fata si un baiat. Fetele au fost duse in localitatea Mogosesti – Siret unde, potrivit motivarii, “le-au obligat sa intretina raporturi sexuale normale si orale cu un barbat, chiar in sediul primariei comunei Mogosesti Siret, in schimbul a 100 sau 150 lei pe care nculpatul a incasat-o de la acesta”.

Barbatul care a intretinut relatiile sexuale in primarie cu cele doua fete a a fost citat ca martor in acest dosar, el fiind primarul comunei Damian Butnariu.

Potrivit motivarii, “martorul a confirmat faptul ca, in cursul lunii septembrie a anului 2007 a intretinut raporturi sexuale orale in sediul primariei, cu numita (…) si cu persoana vatamata (…), care i-au fost aduse de catre inculpatul (…) platindu-i inculpatului, pentru serviciile sexuale prestate de cele doua tinere, suma de 100 sau 150 lei”.

Potrivit portalului Tribunalului Iasi, unul dintre inculpati a primit o pedeapsa de 18 ani de inchisoare cu executare, iar cel care a sechestrat si obligat fata sa intretina relatii sexuale a fost condamnat la o pedeapsa totala de 15 ani inchisoare.

Primarul comunei Mogosesti Siret, Damian Butnariu, a spus recent, prin intermediul unei postari pe pagina sa de Facebook, ca este un atac mediatic din partea celor care tanjesc la functia sa.

″In an electoral, este normal sa fii atacat mediatic de catre toti cei care tanjesc la functia ta. M-am trezit astazi, personaj principal intr-o poveste, veche si incheiata de 13 ani, in care am avut calitatea de martor. Eu sunt mandru cu ceea ce am realizat, in calitate de primar pentru comunitatea mea din 2004 incoace si am si puterea de a recunoaste in fata lui Dumnezeu si a instantelor de judecata atunci cand gresesc.

Sunt membru al PNL de la inceputul carierei mele publice si inteleg sa ma pun la dispozitia conducerii partidului in aceasta situatie si rog sa se ia act de dorinta mea de a ma autosuspenda din aceasta calitate, pana cand adevarul va iesi la suprafata in acest caz. Le multumesc tuturor cetatenilor comunitatii mele pentru increderea acordata. Ei sunt singurii care imi cunosc caracterul personal si realizarile in momentele critice din comuna, realizari care vor ramane mai presus de toate rautatile”, scrie primarul comunei Mogosesti Siret, Damian Butnariu.

Mai mult despre: ,

Comentarii: