Curse ciudate in Marea Britanie: Alergarea dupa roti de branza sau saci cu lana

life

Aclamati de cateva mii de spectatori, zeci de concurenti au urmarit, luni, roti de 3 kilograme de branza Double Gloucester pornite din varful dealului Cooper, langa Gloucester, in sud-vestul Angliei. Primul concurent care a ajuns imediat in spatele rotii de branza a putut sa o pasteze, potrivit AP.

Cursele au fost organizate la Cooper’s Hill, aflat la aproximativ 160 de kilometri vest de Londra, inca din 1826, insa sportul se crede ca este mult mai vechi.

Evenimentul vine adesea cu probleme de siguranta. Putini concurenti reusesc sa ramana in picioare pe tot drumul pe dealul inalt de 180 de metri. Anul acesta dealul a fost deosebit de alunecos si noroios in urma ploilor cazute. Membrii unui club local de rugbi s-au aliniat la poalele dealului pentru a-i prinde pe concurentii care alunecau.

Zeci de copii si adulti au concurat si in versiuni mai sigure si mai lente, dar nu mai putin epuizante, ale cursei, care au loc in mod traditional in cadrul unei sarbatori nationale de la sfarsitul lunii mai.

La aproximativ 32 de kilometri distanta, in orasul Tetbury, concurentii au transportat saci de lana cantarind pana la 27 de kilograme pe un traseu de 220 de metri in sus si in jos pe abruptul deal Gumstool.

Cursele Tetbury Woolsack au loc din 1972, bazandu-se pe o traditie locala care dateaza din secolul al XVII-lea in orasul conoscut pentru comertul cu lana.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: