Curtea Suprema din New York obliga primaria sa reangajeze personalul concediat pentru ca nu era vaccinat, cu plata retroactiva

externe

Curtea Suprema a statului New York a ordonat ca toti angajatii administratiei locale care au fost concediati pentru ca nu au fost vaccinati sa fie reangajati si sa le fie platit salariul retroactiv, anunta Fox News.

Instanta a constatat luni ca „vaccinarea nu impiedica o persoana sa contracteze sau sa transmita Covid-19”.

Primarul orasului New York, Eric Adams, a sustinut la inceputul acestui an ca administratia sa nu va reangaja personalul concediat din cauza situatiei vaccinarii.

La inceputul anului, NYC a concediat aproximativ 1.700 de angajati pentru ca nu au fost vaccinati, dupa ce orasul a adoptat obligativitatea vaccinarii, in timpul mandatului fostului primar, Bill de Blasio.

Presedintii asociatiilor de pompieri Andrew Ansbro si Lt. James McCarthy l-au condamnat pe Adams la inceputul acestui an, dupa ce primarul a permis o exceptie de la mandatul de vaccinare pentru sportivi si artisti, chiar daca pompierii erau inca concediati din cauza situatiei lor . Cei doi au cerut orasului sa extinda exceptia la toti newyorkezii.

„Suntem aici pentru a spune ca sprijinim revocarea ordinului privind vaccinarea pe care primarul a anuntat-o joi. Credem ca ar trebui prelungit si sustinem revocarea ordinului privind sportivii si performerii care lucreaza in New York. Credem ca si oamenii care lucreaza pentru New York ar trebui sa intre in aceasta categorie”, a spus McCarthy.

„Daca eliminati obligativitatea de vaccinare pentru anumite persoane din oras, trebuie sa o eliminati pentru toata lumea. Daca va incredeti in stiinta, va va spune ca nu exista niciun pericol in acest moment, iar eliminarea sutelor de pompieri, ofiteri de politie si alti lucratori ai serviciilor de urgenta nu este in interesul orasului”, a adaugat si Ansbro.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: