Cutremur in CIA. Au fost indentificate „PUNCTE DUREROASE”

externe

Directorul Agentiei Centrale de Informatii (CIA), John Brennan, a anuntat vineri o reorganizare masiva a institutiei pe care o conduce, axata, in special, pe consolidarea capacitatilor de combatere a atacurilor cibernetice, relateaza AP.

Noua experti externi au analizat timp de trei luni activitatea CIA si au identificat „puncte dureroase” care scad eficienta acestei agentii de spionaj americane, a anuntat Brennan, citat de Mediafax.

Astfel, reorganizarea prevede acoperirea acestor lacune, dupa peste un deceniu de concentrare pe contraterorism, dar si consolidarea capacitatilor de combatere a atacurilor cibernetice si cresterea responsabilitatii in cadrul agentiei.

De asemenea, Brennan a anuntat ca CIA va recurge la tehnologia digitala pentru colectarea datelor si va suferi o reorganizare pentru coordonarea misiunilor.

In urma reorganizarii, CIA va dispune de zece centre pentru coordonarea misiunilor in probleme specifice sau in anumite zone geografice.

Reorganizarea CIA are loc pe fondul unor critici asupra activitatii agentiei, care, dupa atacurile din 11 septembrie 2001, a pus accent pe urmarirea si uciderea teroristilor, fapt ce a dus la erodarea sa.

Potrivit detractorilor, CIA, la fel ca alte agentii de informatii din Statele Unite, a evaluat in mod eronat prezenta armelor de distrugere in masa in Irak si nu a reusit sa anticipeze prabusirea rapida a puterilor din Orientul Mijlociu in timpul primaverii arabe in 2011.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: