news

Cutremur in serviciile secrete, a fost arestat generalul Iulian Cristian Gherghe. Este acuzat ca a delapidat 180.000 de dolari din fondurile destinate situatiilor de criza

Fostul director adjunct al serviciului secret al armatei (Directia Generala de Informatii a Apararii), generalul maior (r) Iulian Cristian Gherghe, a fost arestat preventiv pentru 30 zile, anunta jurnalistul Ionel Stoica.

„Este un mic cutremur in seara asta in lumea serviciilor secrete. Fostul director adjunct al Directiei Generale de Informatii a Apararii, generalul maior (r) Iulian Cristian Gherghe, a fost arestat preventiv pentru 30 zile intr-un dosar in care este acuzat ca ar fi delapidat 180.000 USD din fondurile destinate situatiilor de criza si de razboi ale institutiei. Posesor de pensie speciala”, a anuntat Ionel Stoica, specializat pe justitie.

Generalul a folosit banii pentru a-si cumpara un teren in Corbeanca, unde si-a construit apoi o casa.

”La data de 26.03.2021 Parchetul Militar de pe langa Curtea Militara de Apel a dispus masura preventiva a retinerii, pentru o durata de 24 de ore, fata de inculpatul G.I.C. (Iulian Cristian Gherghe – n.r) fost director adjunct al DGIA, in dosarul nr. 11/P/2021, in care acesta este cercetat cu privire la savarsirea infractiunilor de: delapidare, fals material in inscrisuri oficiale, fals intelectual si uz de fals”, a transmis, sambata seara, Parchetul General.

Potrivit procurorilor, ”la data de 27.11.2018, inculpatul si-a insusit fara drept suma de 179.470 USD din fondurile ce apartin acestei structuri militare, scop in care a falsificat si folosit mai multe inscrisuri”.

”La data de 27.03.2021 judecatorul militar de drepturi si libertati din cadrul Curtii Militare de Apel a admis propunerea formulata de catre Parchetul Militar de pe langa Curtea Militara de Apel si a dispus arestarea preventiva a inculpatului, pentru o durata de 30 de zile. Sesizarea parchetului militar a fost facuta de catre conducera DGIA”, au mai transmis procurorii.

In urma cu o luna, pe 26 februarie, presedintele Romaniei Klaus Iohannis a semnat decretul privind trecerea in rezerva a general-maiorului – cu doua stele Iulian-Cristian Gherghe din Ministerul Apararii Nationale.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Fostul sef al NATO: „Sistemele din Romania si Polonia ar trebui sa doboare rachetele Rusiei care vizeaza Ucraina”

Tarile NATO ar trebui sa foloseasca sistemele de aparare aeriana cu baze in Europa de…

26 de minute ago

Barbatul care a atentat la viata premierului slovac Fico este poet, membru al Uniunii Scriitorilor din Slovacia. El are 71 de ani

Presa slovaca a relatat ca atacatorul care a tras cinci gloante asupra premierului Robert Fico…

4 ore ago

Cea mai bogata femeie din Australia cere Galeriei Nationale sa-i retraga portretul dintr-o expozitie

Miliardara australiana Gina Rinehart a cerut Galeriei Nationale din Australia sa-i elimine portretul dintr-o expozitie…

4 ore ago

Atacul asupra premierului slovac Robert Fico trimite unde de soc in toata Europa. Reactie si din partea SUA

Atacul de miercuri asupra premierului slovac Robert Fico in orasul Handlova, in urma unui eveniment…

5 ore ago

O pizzerie din Napoli al carei fondator a gatit pentru Bill Clinton, sechestrata in cadrul unei anchete privind mafia

O pizzerie din inima orasului Napoli, care a fost fondata de un barbat care a…

5 ore ago