externe

Cutremur si in Kazahstan, la 12 ore dupa cel din Turcia. Seismul a fost resimtit in capitala tarii

Un cutremur cu magnitudinea 5,4 s-a produs luni in sudul Kazahstanului, a anuntat Ministerul pentru Situatii de Urgenta din Kazahstan, citat de news.am.

Potrivit datelor sale, socul subteran a fost inregistrat la ora locala 19:02. Epicentrul seismului a fost localizat la 628 km la vest de Alma-Ata. Sursa a fost localizata la o adancime de 5 km.

Un seism cu magnitudinea 7,8 care a lovit luni sud-estul Turciei, in apropiere de orasul Gaziantep, si Siria a fost urmat de un nou seism avand magnitudinea 7,6. Bilantul provizoriu indica cel putin 1.498 de morti si 8.533 de raniti – in Turcia si 810 morti si 2.315 raniti – in Siria.

Uniunea Europeana a activat Mecanismul de protectie civila. Echipele de salvare provin din Bulgaria, Croatia, Republica Ceha, Franta, Grecia, Italia, Malta Olanda, Polonia, Romania, Slovacia, Spania si Ungaria. De asemenea, sistemul de sateliti Copernicus al UE a fost activat pentru a furniza harti detaliate ale zonelor afectate.

Turcia a cerut oficial ajutorul NATO, pe lista solicitarilor catre aliati figureaza echipe medicale si echipamente pentru urgente, unitati de cautare si salvare a victimelor, precum si spitale de campanie izolate impotriva conditiilor meteorologice extreme.

Urmareste-ne si pe:
Lavinia Popa

Share
Published by
Lavinia Popa

Recent Posts

FMI prognozeaza ca economia „de razboi” a Rusiei va creste cu 3,2% in 2024, depasind toate economiile avansate, inclusiv SUA

Potrivit Fondului Monetar International, se asteapta ca economia Rusiei sa creasca semnificativ mai rapid decat…

29 de minute ago

Amenintarea cu bomba de la bordul unui avion care zbura spre Egipt si a aterizat de urgenta la Timisoara s-a dovedit a fi falsa

Alarma cu bomba de la bordul unui avion care transporta pasageri de la Wroclaw (Polonia)…

59 de minute ago

Directorul CIA avertizeaza: „Daca nu primeste ajutor militar, Ucraina ar putea pierde total razboiul in fata Rusiei pana la sfarsitul acestui an”

Directorul CIA, William Burns, a transmis un mesaj de avertizare legislatorilor din Washington DC, subliniind…

2 ore ago

Surse politice: Cozmin Gusa ar putea candida ca independent la alegerile prezidentiale din toamna din partea „polului suveranist”

Conform unor surse politice, Cozmin Gusa va fi propus pentru o candidatura independenta la alegerile…

2 ore ago