CV impecabil, borfasii cauta degeaba nod in papura. Cine este procurorul care va conduce interimar DNA

news

Procurorul general al Romaniei, Augustin Lazar, a delegat atributiile de procuror-sef interimar al DNA catre Anca Jurma, fost consilier al Laurei Codruta Kovesi. Ea este fiica lui Nicolae Cochinescu, fost procuror-general in 1996-1997 si fost judecator la CCR (2001 – 2010).

Anca Jurma a indeplinit pe parcursul a doua mandate atributiile de procuror sef al Serviciului de cooperare internationala si programe din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, iar ulterior a fost numita consilier al procurorului sef al Directiei Nationale Anticoruptie.

Anca Jurma are o vechime in functia de procuror de 28 ani, indeplinind succesiv aceasta functie la Parchetul de pe langa Judecatoria Sector 3 Bucuresti, la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti si la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti.

In perioada 2000 – 2002 a indeplinit functia de procuror sef al Biroului de cooperare internationala si programe din cadrul Sectiei de reprezentare si cooperare internationala din Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Incepand cu data de 1 octombrie 2002, indeplineste functia de procuror sef al Serviciului de cooperare internationala, de informare si relatii publice din cadrul DNA.

Din anul 2010 este vicepresedinte al Retelei Europene Anticoruptie (EPAC/EACN).

Din 2004 este membra a delegatiei Romaniei la Grupul de State impotriva Coruptiei (GRECO), organism in cadrul Consiliului Europei.

Anca Jurma este doctor in Drept, la Universitatea din Bucuresti, Facultatea de Drept.

Citeste AICI ce experienta are Anca Jurma.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: