„Da, imi voi da demisia”. Scapam de Liviu Pop? In ce conditii este dispus sa plece din functie analfabetul de la Educatie

news

Intrebat daca va demisiona in cazul in care elevii nu vor avea manuale la inceputul anului scolar, Liviu Pop a spus ca o va face numai daca vina este a ministerului, mentionand ca pot fi edituri care sa blocheze procedurile.

„Eu nu stau in scaunul de ministru. Eu implementez un program de guvernare. Daca intarzierea este din vina ministerului Educatiei, da, imi voi da demisia. Dar daca este vina unor edituri, care intentionat blocheaza acest lucru, vom vedea dupa data de 10 august. (…) Exista riscul sa se intarzie pentru ca anul trecut, in octombrie, ar fi trebuit finalizate programele scolare pentru clasa a V-a, daca aveam un Guvern responsabil. Le-am terminat noi dupa ce am venit, in martie, anul acesta”, a declarat ministrul Educatiei Liviu Pop, citat de Mediafax.

Pana in acest moment, au fost aprobate manualele doar pentru sapte discipline din cele 25, printre care cele de sport si religie. Editurile au depus contestatii la materiile importante cum ar fi matematica sau limba romana.

„La matematica sunt mai mult de sapte manuale deoarece nu am mai pus conditia de minimum trei manuale alternative, adica oricine s-a incadrat in baremul de calitate-pret in conformitate cu programa a putut participa la licitatie. Ceea ce a dus ca la anumite discipline sa fie mai multe manuale. Ne dorim ca pe 11 septembrie sa avem toate manualele, nu depinde totul de Ministerul Educatiei. Fiind procedura de licitatie inceputa acum cateva luni, orice interventie in procedura de licitatie ar insemna ilegalitate. Ideal ar fi fost sa nu existe nicio contestatie si toate cele 25 de discipline sa plece catre Inspectoratele Scolare”, adaugat Pop.

Federatia Nationala a Parintilor a avut, in contextul licitatiei procedurilor pentru achizitia de manuale, o intalnire cu ministrul Educatiei. Dupa discutii, parintii au aflat ca manualele pentru matematica si limba romana vor ajunge in scoli la sfarsitul lunii octombrie. In schimb, cele de sport vor fi gata la timp.

„Din pacate, este vorba despre manualele de limba si literatura romana si matematica, acestea vor intarzia. Cele de educatie fizica si sport sau de consilie personala vor ajunge la timp in scoli”, a explicat Iulian Cristache, presedintele Federatiei Nationale a Asociatiilor de Parinti din Invatamantul Preuniversitar (FNAP-IP).

Pentru manualele de clasa a V-a, Ministerul Educatiei a alocat un buget de 25 de milioane de lei, iar pentru retiparirea manualelor pentru alte clase se vor cheltui 15-17 milioane de lei.

In perioada 7-11 august, unitatile scolare isi vor putea alege manualele pentru cele sapte discipline aprobate in urma licitatiei.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: