Da, se poate! Doua branduri importante isi retrag reclamele de la Antena 3: „Spagatistul va face din nou spume la gura”

news

Doua nume grele din advertisingul romanesc, Raluca Feher si Ema Prisca, anunta ca doi clienti mari de publicitate isi retrag reclamele de la Antena 3 in urma campaniei de manipulari si intoxicari legate de protestele anti-ordonante.

Raluca Feher a dat publicitatii, recent, o scrisoare deschisa in care solicita directorilor de agentii de publicitate, media si PR sa intrerupa contractele de publicitate cu Antena 3, RTV si B1 TV ca urmare a „informatiilor false, denigratoare, de natura de a dezinforma si manipula in mod grav opinia publica” transmise in seara de duminica, 22 ianuarie 2017.

„Initiem acest demers intrucat banii obtinuti din contractele de publicitate finanteaza campaniile de manipulare a opiniei publice, purtate in interesul unor indivizi corupti, multi dintre ei cu condamnari penale si sunt campanii care submineaza statul de drept.

Consideram ca boicotarea celor trei televiziuni mai sus amintite si redirectionarea bugetelor media catre institutii de presa independente ar face un serviciu inestimabil societatii, ajutand la informarea corecta a cetatenilor”, spunea Raluca Feher, presedinte al Asociatiei Frontline Club Bucharest.

Acum, Feher anunta un prim succes. Unul dintre cei mai importanti furnizori de publicitate isi intreruope contractul cu Antena 3.

„Unul din cei mai importanti clienti din piata mi-a scris ieri ca se retrage de pe Antene (pe RTV si B1 nu avea cumparata media). Saracu spagatist va face din nou spume la gura, ca aseara”, a anuntat Feher pe pagina sa de Facebook.

Ea a daugat ca in continuare ca monitoriza brandurile care ruleaza pe cele trei televiziuni: „Suntem in discutii cu Geeks for Democracy ca sa cream o aplicatie de monitorizare a brandurilor care apar pe cele trei televiziuni”.

Intr-un comentariu la postarea lui Feher, Ema Prisca anunta si ea ca inca un client de publicitate „nu-si mai baga brandul la infecti”.

„Sa stii ca si mie mi-a spus un client mijlociu dar dintr-o categorie mare cheltuitoare ca nu-si mai baga brandul la infecti. Si mi-a mai zis ca bine ca guitam pe aici, pe fb, ca din interactiunea cu agentiile cu care lucreaza ar fi dedus ca pe noi, ‘astia de la agentie’, ne doare fix in cur. Cum zicea un om tot aici pe fb, daca-i spui clientului ca nu-i regula sa-si bage brandul la abjecti, tot ai facut ceva ca ai definit problema. Si poti sa iei la aceasta discutie si Corporate Affairs Code, unde mai ales multinationalele stropesc cu ‘etica’ o data la doua fraze”, a scris Prisca.

Screen Shot 2017-01-28 at 10.53.56

Pe internet au fost lansate, in ultima saptamana, mai multe apeluri in care se solicita boicotarea produselor care se promoveaza la Antena 3 si Romania TV.

Citeste si: Apeluri pentru boicotarea brandurilor care ruleaza la RTV. Iata ce produse au fost promovate in timp ce postul anunta „lovitura de stat”

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: