„Da, sunt obraznica”. Firea, dupa ce a cheltuit sume uriase pe pomeni, salarii, contracte cu televiziunile si concerte

politica

Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) dezbate, vineri, bugetul pentru anul 2020, primarul general explicand care sunt prioritatile: fluidizarea traficului, infrastructura, sanatate si asistenta sociala. Gabriela Firea a atacat, in repetate randuri, Guvernul pentru suma ”infima” pe care a alocat-o municipiului Bucuresti. ”Am solicitat un procent de 1% din PIB, nu ni s-a alocat, iar eu am fost catalogata drept obraznica”, a spus Firea, la inceputul sedintei.

”Dezbatem si votam bugetul pe anul acesta, un buget pe care l-am fi dorit mai bun, mai potrivit pentru cetatenii municipiului Bucuresti. Din pacate, aceasta a fost suma alocata de catre Guvern, o suma care nu are cum sa acopere nevoile, toate cheltuielile, precum si multitudinea si complexitatea problemelor din municipiul Bucuresti”, a spus Gabriela Firea, la inceputul sedintei de vineri a CGMB.

Aceasta a explicat care sunt prioritatile pentru anul in curs, cea mai mare suma, peste 500 de milioane de euro, fiind alocata pentru fluidizarea traficului.
”Sunt cuprinse aici marile proiecte de infrastructura, poduri, pasaje supralargiri. De asemenea, si innoirea parcului auto”, a mai spus Firea, citata de news.ro.

Urmatorul domeniu prioritar in Capitala se refera la serviciile publice pentru care s-au alocat peste 200 milioane de euro.

Pentru Sanatate, in bugetul propus de municipalitate sunt prevazuti 100 de milioane de euro.

”Prioritatea o constituie demararea construirii Spitalului Metropolitan, continuarea investitiilor in cladiri sectii noi si aparatura in cele 19 spitale ale municipiului Bucuresti, precum si continuarea programelor din domeniul sanatatii care sunt foarte apreciate de beneficiari si se solicita din partea cetatenilor continuitate”, a mai spus Firea.

Tot 100 de milioane de euro se propune pentru Asistenta Sociala.

”Nu renuntam nici anul acesta, desi bugetul este de austeritate, asa cum ni l-a alocat Guvernul, la programele de sustinere a copiilor si adultilor cu dizabilitati”, a mai spus primarul general.

Firea a vorbit si despre consolidarea cladirilor cu risc seismic, dar si despre Cultura.

”Precizati, pentru cei care considera ca ar fi trebuit alocate sume mai mari in anumite domenii, ca municipiului Bucuresti ii este interzis sa colecteze taxe si impozite locale. Toate aceste taxe si impozite locale merg direct la primariile de sector. Sursa noastra de venit este cota primita de la Ministerul de Finante. Ne-am fi dorit sa exista intelegere la nivelul Guvernului cu privire la aceasta situatie, mai ales ca bucurestenii contribuie la produsul intern brut cu aproape 25% si se intoarce la Primaria Capitalei un procent infim, 0,6%. Am solicitat un procent de 1% din PIB, nu ni s-a alocat, iar eu am fost catalogata drept obraznica. Daca un primar general este obraznic atunci cand se lupta pentru drepturile cetatenilor, atunci accept sa fiu numita obraznica. Da sunt obraznica in interesul cetatenilor”, a mai afirmat primarul general.

Firea a vorbit si despre necesitatea organizarii de evenimente culturale.

”S-a vorbit foarte mult, de cand sunt eu primar general, ca in Bucuresti se organizeaza evenimente. Da, se organizeaza, suntem o capitala europeana. Nu se organizeaza mai multe decat in marile orase si care au dreptul sa organizeze si zilele orasului si targ de Craciun si concerte de Revelion. Dar asta este ipocrizia politica, numai la Bucuresti nu avem voie sa organizam nimic”, a mai spus Firea.

”Prin urmare, cine nu voteaza astazi bugetul pentru Capitala se pozitioneaza direct impotriva bucurestenilor, pentru ca bucurestenii au nevoie si de fluidizare a traficului, bucurestenii au nevoie si de sanatate, si de protectie sociala, si de consolidarea cladirilor cu risc seismic”, a conchis primarul.

Celor care au acuzat-o ca aloca bani ”companiilor lui Firea”, primarul general le-a transmis: ”Plec eu cu ele acasa! Voi pleca eu peste cinci ani cu ele acasa! Cinci ani, sa ne intelegem, cand am alte proiecte”.

Mai mult despre:

Comentarii: