„Daca ne-au marit salariile, trebuie sa fim sclavi?”. Mesajul lui Mihai Calin catre liderii PSD care au jignit actorii

news

Actorul Mihai Calin le-a oferit o replica demna pesedistilor Dumitru Buzatu (presedinte PSD Buzau) si si Liviu Marian Pop (senator PSD) dupa ce acestia i-au jignit pe actori.

Buzatu a declarat, luni, ca actorii nu stiu de ce protesteaza, in timp ce Liviu Marian Pop le-a atras atentia actorilor ca PSD le-a marit salariile si ca ei au dreptul sa protesteze doar pe teme culturale.

„Noi actorii suntem obligati de meserie sa ne intrebam in fiecare moment de unde vin si unde ma duc. Ce spun, de ce spun ceea ce spun si sa gasesc motivatiile a ceea ce spun ceilalti in fiecare clipa. Ei asa gandesc intr-un stil de stapani pe tarlaua lor. Adica ti-am marit salariul, ce mai vrei? Oameni buni, nu va dati seama ca este nedemn, doar pentru ca ti-am marit salariul trebuie sa fii sclav?

Domnilor de la PSD, de doi ani de zile sute de oameni s-au apucat sa studieze sute de legi, iar noi ne inspiram din ce vedem in presa, de la analisti care au studiat. Au intrat in noi aceste analize, este o problema de credibilitate. Eu ii cred.

Ce credibilitate au insa acesti oameni care conduc de 10-15 ani cele mai sarace zone ale Romaniei. Daca acasa la ei nu i-au scos din saracie pe oameni, ce vor face la varful tarii?

Noi nu am analizat OUG 7 sau tot ce ati facut in ultimii doi ani in chip savamolnic, fara consultare. Noi am avut un act de solidaritate fata de mii de magistrati, care au iesit in strada. Sunt luni de zile in care magistratii au tras semnale de alarma, noi i-am ascultat si ii credem pe ei, nu pe voi”, a declarat Mihai Calin la Realitatea TV.

Dumitru Buzatu a comentat, luni, la RFI, protestele de duminica seara din mai multe orase ale tarii pe tema OUG 7.

„E un drept al oamenilor sa protesteze impotriva a ceea ce cred de cuviinta. Trebuie sa remarcam totusi ca au ramas acasa cateva milioane de oameni si e posibil ca acele milioane de oameni sau cel putin o parte din acele milioane de oameni sa aprecieze acest cadru legislativ (…) Magistratii, dincolo de litera legii, sunt si ei oameni, sunt si de dreapta si de stanga, oameni care nu au nicio conduita politica, niciun vector politic care sa-i orienteze. Unii dintre dansii au niste interese extrem de puternice ca ceea ce a fost construit pe vremea domnului Basescu sa nu se strice si ca acele lucruri, sistemul, asa-zisul sistem sa functioneze in continuare”, a spus el, citat de news.ro.

Buzatu considera ca actorii care au protestat pe tema OUG 7 nu cunosc prevederile documentului.

„Probabil ca a fost vointa actorilor de acolo, nu cred ca i-a scos cineva sa protesteze. Sunt aproape deloc convins ca actorii, evident, personalitati artistice, unele de marca, stiau foarte bine ordonanta impotriva careia protestau si ca acea ordonanta cuprindea prevederi care ii afecta direct. Haideti sa fim seriosi un pic totusi in tara asta”, a afirmat Buzatu.

Intrebat de unde stie ca acestia nu cunosc continutul ordonantei, Buzatu a spus: „M-am aplecat cu foarte-foarte mare atentie asupra acestei Ordonante si am vazut ca e destul de complexa, adica trebuie ceva timp, cultura juridica, as zice chiar si indrumare in cazul unui om care nu se ocupa cu lucrurile astea, ca sa pricepi toate aspectele respective. Eu nu cred ca actorii au facut treaba aceasta intr-un mod constient sau poate chiar pe baza unui curs. Totusi, n-ar fi bine ca inainte de a face anumite lucruri, sa vedem despre ce este vorba?”.

El a mai spus ca stie „toate stereotipiile acestea care sunt utilizate pentru a mentine flacara protestului”.

„Stim de asemenea foarte bine ca impotriva principiilor e greu sa protestezi. (…) In fine, pentru principiile respective, pentru… de acord. Dar ideea de principiu, ca lucru prim care e asezat la baza lumii acesteia nu cred ca era chiar o idee care se afla in toate mintile care protestau in evenimentele care s-au succedat”, a declarat Buzatu.

Mai mult despre: ,

Comentarii: