„Daca prostia ar durea, administratia Firea ar fi in dureri perpetue” – Primarul Capitalei, taxata pentru „habarnism” si „erori prostesti”

politica

Presedintele PNL Bucuresti, Cristian Busoi, a declarat, vineri, ca anularea licitatiei pentru achizitia a 400 de autobuze reprezinta o dovada a incompetentei administratiei Firea.

„Nu exista dovada mai clara de incompetenta a actualei administratii a Capitalei decat ratarea licitatiei pentru achizitionarea a 400 de autobuze din cauza unui viciu de procedura. Ca cetatean, cand auzi ca aparatul administrativ rateaza o licitatie importanta din cauza ca nu defineste corect termenul de depunere a ofertelor si incurca data de 16 cu cea de 14 august, nu poti decat sa te gandesti ca daca prostia ar durea, administratia Firea ar fi in dureri perpetue”, a declarat presedintele PNL Bucuresti, Cristian Busoi, intr-un comunicat.

„Modernizarea parcului RATB a fost una dintre promisiunile-cheie ale campaniei Gabrielei Firea si este greu de explicat de ce i-a luat 14 luni primarului sa lanseze o licitatie de achizitie. Iar acum, cand in sfarsit s-a reusit finalizarea caietului de sarcini, procedura este anulata pentru ca s-au gresit datele de depunere”, a completat el.

„Si pentru ca habarnismul administratiei Firea este depasit doar de demagogie, iar declaratiile sunt facute doar ca sa acopere golurile din actiunea administrativa, merita amintit ce frumos declara dna primar general acum doua luni, pe 13 iunie, cu ocazia conferintei ‘Jump to smart 1.0 — Solutii rapide si inovatoare pentru Romania oraselor inteligent’” (tema conferintei fiind in totala contradictie cu ce face administratia PSD in Bucuresti): ‘In cateva zile vom fi in masura sa urcam pe SEAP licitatia pentru achizitionatea a 400 de autobuze noi, Euro6, 100 de tramvaie si 100 de troleibuze. S-a lucrat aproape un an de zile la indicatorii tehnico-economici, la caietul de sarcini. Sunt absolut convinsa ca odata cu momentul in care aceste autobuze, tramvaie si troleibuze vor ajunge la Bucuresti (…) vom putea sa spunem ca am contribuit odata in plus la a-i determina pe bucuresteni sa renunte la autovehiculul personal’”, a adaugat presedintele PNL Bucuresti.

In incheiere, Busoi intreaba „cine asuma responsabilitatea pentru aceasta eroare prosteasca si pentru intarzierea celei mai importante achizitii din mandatul actualei administratii”.

Primaria Capitalei a decis sa reia licitatia privind cumpararea unui numar de 400 de noi autobuze pentru transportul public, explicand ca oferta initiala, din 3 iulie, a fost anulata automat de SEAP, din cauza unor „disfunctionalitati tehnice”. Primaria arata ca a notificat SEAP de prelungirea termenului pentru depunerea ofertelor, insa acesta nu a fost actualizat pe site din cauza „zilelor libere de Sf. Maria”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: