Dacian Ciolos: „Cheloo de la Parazitii, Viorel Catarama si parlamentarii PSD care fac scandal prin saormerii nu sunt exemple demne de urmat si nu pot da lectii despre reguli sanitare”

politica

Presedintele PLUS, Dacian Ciolos, atrage atentia ca „nu e momentul pentru glume si conspiratii” dupa ce Romania a inregistrat 555 de cazuri noi ce coronavirus in ultimele 24 de ore. „Cheloo de la Parazitii, Viorel Catarama si parlamentarii PSD care fac scandal prin saormerii nu sunt exemple demne de urmat si nu pot da lectii despre reguli sanitare”, afirma Ciolos.

„Terminati cu prostiile, cu certurile pe subiecte unde si medicii sunt in dificultate, nu e momentul pentru glume si conspiratii. Cheloo de la Parazitii, Viorel Catarama si parlamentarii PSD care fac scandal prin saormerii nu sunt exemple demne de urmat si nu pot da lectii despre reguli sanitare. In acest moment, vedem cum orice greseala poate aduce mai multi infectati si mai multe decese. Multi dintre inconstientii pe care lumea ii asculta sau ii citeste sunt niste oameni iresponsabili care se joaca cu soarta concetatenilor lor.

Guvernul are datoria de a se mobiliza si de a termina cu amatorismele, sa scrie legi corecte si sa gaseasca sprijin parlamentar. Si asta chiar daca are un numar mare de politicieni ostili, pentru ca asta inseamna sa guvernezi, nu sa imparti posturi la prieteni.

Fac un apel catre cei responsabili sa se trezeasca in ultimul ceas si sa se puna la aceeasi masa – ministri, parlamentari, specialisti epidemiologi si comunicatori – pentru a gasi rapid solutiile sanitare si legislative prin care pandemia poate fi stapanita.

Cresterea numarului de cazuri zilnice este un indicator extrem de grav care ne arata ca legile incoerente scrise in ultimii 30 de ani si relaxarea prea brusca a regulilor pun in real pericol populatia Romaniei.

Ma ingrijoreaza si faptul ca, daca tara noastra nu arata ca poate controla sanitar aceasta pandemie, vecinii ne vor izola, cu consecinte economice grave pentru economia noastra si pentru bunastarea cetatenilor.

Sunt constient de faptul ca o mare parte a populatiei trece printr-o perioada complicata, plina de incertitudini. Dupa perioada de izolare prelungita, multi oameni si-au pierdut locurile de munca, altii au ramas fara o parte a veniturilor si nu mai pot supravietui daca se ajunge la masuri la fel de stricte ca in primavara. Tocmai pentru protejarea celor vulnerabili sanitar si economic trebuie gasite rapid solutii acum, cat mai repede.

PSD si PNL sa nu se joace cu pandemia! Sa realizeze ca suntem in fata unui val doi care risca sa fi mai mare si periculos decat primul. Daca nu o vor face, vor fi responsabili direct de fiecare imbolnavire. Si de fiecare deces”, a scris Ciolos pe Facebook.

Alte 555 de cazuri noi de imbolnaviri s-au inregistrat in ultimele 24 de ore, anunta Grupul de Comunicare Strategica. Este cel mai mare numar de infectari inregistrat in Romania in 24 de ore. 18 persoane au murit in ultimele 24 de ore.

„In contextul cresterii sustinute a numarului de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus (COVID-19), Grupul de Comunicare Strategica atrage atentia asupra necesitatii respectarii cu strictete a masurilor de protectie sanitara: purtarea mastii, pastrarea distantei, evitarea contactului direct cu alte persoane, igienizarea frecventa a mainilor.

Rata de conformare fata de masurile de protectie sanitara reprezinta elementul central in gestionarea eficienta a crizei sanitare si in limitarea raspandirii virusului.

Incurajam la constientizarea pericolului determinat de infectarea cu noul coronavirus, la indemnarea in mod respectuos a tertelor persoane sa respecte masurile de protectie, precum si la semnalarea catre autoritati a cazurilor in care acestea sunt incalcate.

Dezavuam actele de politizare a crizei sanitare, fie de negare a pericolului infectarii sau de minimalizare a riscurilor generate de COVID-19, fie de contestare recurenta a masurilor luate de autoritati pentru gestionarea crizei, bazate pe evaluarea expertilor in sanatate publica, intrucat astfel de acte determina comportamente si atitudini contrare imperativului sanitar si social al acestui moment”, anunta GCS.

Mai mult despre:

Comentarii: