politica

Dacian Ciolos desfiinteaza acuzatiile stupide ale lui Tariceanu chiar cu vorbele sefului ALDE Europa: „De unde propuneti sa luam lumina?”

Dacian Ciolos ironizeaza declaratiile lui Calin Popescu Tariceanu care se arata deranjat de actiunile de la Bruxelles pentru protejarea statului de drept in spatiul UE.

Ciolos ii aduce aminte lui Tariceanu chiar de declaratiile sefului ALDE Europa, Guy Verhofstadt: „Daca un guvern al unui stat membru nu doreste valorile noastre europene, nu are nevoie nici de banii nostri europeni. UE trebuie sa inceteze sa mai finanteze iliberalismul”.

„De unde luam lumina? Iritat de propunerea Comisiei Europene, care vrea sa conditioneze acordarea fondurilor europene de respectarea statului de drept, domnul Tariceanu, al doilea om in stat, spune ca nu e obligatoriu sa luam lumina de la Bruxelles.

In 1945, proaspat intors de la Moscova, intr-o pornire de oportunism politic, Mihail Sadoveanu organiza la Sala Dalles din Bucuresti o conferinta cu titlul: ‘Lumina vine de la Rasarit’.

Dumneavoastra, domnule Tariceanu, de unde propuneti sa luam lumina? Va deranjeaza preocuparea pentru respectarea statului de drept?

Ce parere aveti atunci despre pozitia transanta a domnului Guy Verhofstadt, liderul grupului europarlamentar ALDE, familia politica din care faceti parte la nivel european?

Acesta spunea acum cateva zile ca ‘Daca un guvern al unui stat membru nu doreste valorile noastre europene, nu are nevoie nici de banii nostri europeni. UE trebuie sa inceteze sa mai finanteze iliberalismul’. Sunteti, evident, intr-un scurt-circuit strident cu conducerea grupului dumneavoastra politic european.

Suntem in 2018.

E important sa intelegem ce se intampla in jurul Romaniei. E important sa privim in istorie. Nimic luminos nu a venit de la rasarit pe plan politic si social de mai bine de un secol. Si mai ales, nimic bun nu pare sa vina prea curand.

Alegerea noastra ar trebui sa fie clara: valorile europene, statul de drept, democratia, nu autoritarismul, propaganda si omuletii verzi.

Cat despre lumina, poate ar fi vremea sa ne mai luminam si noi cu eforturile noastre, sa nu tot traim cu ideea ca lumina ne-o dau altii”, a scris Ciolos pe Facebook.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Portugalia nu mai este o problema pentru Europa. Ce poate invata Romania de la o tara care a cunoscut si ea un exod masiv al tinerilor

La zece ani de la plecarea "barbatilor in negru" - managerii internationali ai Comisiei Europene,…

5 ore ago

Primarul Vlad Oprea, declaratii halucinante: „Locuim trei familii in casa de 1.000 mp: eu, mama si o verisoara”. Nu mai stie cate locuinte are pe numele lui

Primarul din Sinaia, Vlad Oprea, a facut declaratii halucinante, luni seara, la Realitatea Plus, incercand…

2 ore ago

Un sofer roman de tir a murit in Belgia dupa ce un capac de canal aruncat de pe un pod a intrat prin parbriz. Cinci belgieni au fost retinuti

Cinci belgieni, dintre care doi minori, au fost arestati si urmeaza sa ajunga in fata…

2 ore ago

Japonia isi protejeaza frumusetile naturii. Cei care doresc sa urce pe Muntele Fuji vor trebui sa se inregistreze in avans

Prefectura Yamanashi din centrul Japoniei a anuntat lansarea unui sistem online care va reglementa numarul…

2 ore ago

Memoriile Angelei Merkel vor fi publicate in noiembrie. Ea este acuzata acum de „greseli fatale” in relatia cu Rusia

Angela Merkel isi va lansa, pe 26 noiembrie, mult asteptatul volum de memorii cu titlul…

3 ore ago