Dacian Ciolos, despre noul dosar al lui Liviu Dragnea: „De asta am fost si eu duminica trecuta in strada”

news

Dacian Ciolos considera ca noul dosar pe care DNA i l-a deschis lui Liviu Dragnea explica si mai bine furia pe care liderii PSD o au fata de institutiile europene. „Abia acum intelegem mai bine de ce ‘aia de la Bruxelles’ sunt ‘vinovati’ de dezastrul din Romania alaturi de ‘statul paralel'”, spune Ciolos.

„Un nou dosar penal, care vizeaza posibile fapte de coruptie cu fonduri europene, a fost deschis de DNA pe baza unor informatii de la Oficiul european de Lupta Antifrauda. Abia acum intelegem mai bine de ce ‘aia de la Bruxelles’ sunt ‘vinovati’ de dezastrul din Romania alaturi de ‘statul paralel’, constituit probabil de cei care indraznesc sa cerceteze penal acte de coruptie la varf.

Oare cat ne va mai trebui sa intelegem ca adevaratul dezastru vine din coruptie, incompetenta si tendinta de a servi interese personale sau de grup folosind puterea politica in stat? Cum se vede azi demonizarea celor care indraznesc sa promoveze transparenta, competenta, bunul simt, profesionalismul si dinamismul romanilor ce doresc sa se intoarca in tara – in mediul privat sau in administratie – dupa o experienta profesionala in strainatate? Obsesia lor fata de acesti oameni si principiile pe care le apara vine din teama de a nu arata celor multi si cu un trai dificil ca schimbarea valorilor care stau la baza guvernarii Romaniei poate insemna si bunastarea tuturor.

Le este frica sa nu afle cumva cei multi si dependenti intr-un fel sau altul de stat si de deciziile conducerii politice ca, in Romania, chiar se poate guverna cu profesionalism, onestitate, transparenta si in interesul oamenilor.

Cu cat mai multi vor deschide ochii pornind de la propria judecata si analiza, ascultandu-si intuitia si nu discursurile care incita la teama, la ura sau seamana indoiala, cu atat mai repede si mai usor vom face trecerea spre normalitate si decenta.

De asta am fost si eu duminica trecuta in strada. Cu speranta ca pot contribui pentru ca normalitatea, firescul si decenta scoase in strada sa poata ajunge din nou acolo unde, prin puterea lor, sa ne faca tuturor viata mai buna aici, acasa”, a scris Ciolos pe Facebook.

Potrivit procurorilor, Liviu Dragnea, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, a initiat un grup infractional organizat care actioneaza si in prezent si din care au facut si fac parte functionari ai institutiilor din administratia publica si persoane din mediul de afaceri. Grupul initiat in anul 2001 are ca principal scop obtinerea frauduloasa a unor sume importante din contractele finantate din fonduri publice, prin comiterea unor infractiuni de abuz in serviciu, de fraudare a fondurilor europene, de evaziune fiscala, spalarea banilor si folosirea de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, pentru favorizarea dirmei Tel Drum.

Purtatorul de cuvant al DNA, Livia Saplacan, a precizat ca in acest dosar prejudiciul este de aproximativ 30 de milioane de lei prin abuz in serviciu si de 20 de milioane de euro, bani obtinuti prin fraudarea fondurilor europene.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: