politica

Dacian Ciolos a gasit solutia pentru a disloca PSD-ALDE de la putere: „Nu mai e suficient sa stam doar de paza la asalturile Guvernului”

Fostul premier Dacian Ciolos a declarat joi ca este nevoie de un proiect „care sa puna fortele politice din Opozitie la lucru impreuna, pentru ca PSD a confiscat total instrumentele institutionale”.

In opinia acestuia, PSD este incapabil sa revina la o conduita etica si onesta in raport cu Romania.

„Devine tot mai clar ca nu mai putem astepta niciun lucru bun de la majoritatea PSD-ALDE. Nu mai e suficient sa stam doar de paza la asalturile Guvernului asupra justitiei, a economiei. Este nevoie de un proiect care sa puna fortele politice din Opozitie la lucru impreuna, pentru ca PSD a confiscat total instrumentele institutionale si nu are nicio dorinta sa guverneze transparent si in interesul cetatenilor. Am avut o noua dovada a orbirii care a cuprins acest partid, incapabil sa revina la o conduita etica si onesta in raport cu Romania”, scrie Dacian Ciolos pe pagina sa de Facebook.

El a afirmat ca Partidul Libertatii, Unitatii si Solidaritatii (PLUS) se va adresa tuturor fortelor politice care au posibilitatea si dorinta de a lucra la proiecte politice alternative.

„Situatia in care ne aflam arata clar ca nu ne mai putem ascunde in spatele unor probleme politice care ne-au facut sa ne uitam doar in curtea noastra. (…) Inainte de a vorbi de coalitii si despre o unire generica a Opozitiei, am putea incerca sa aflam care sunt prioritatile politice pe care le resimte fiecare dintre noi, pentru a depasi orice disensiune si pentru a construi o opozitie unita la PSD si la partenerul sau, ALDE”, sustine Ciolos.

Dacian Ciolos subliniaza ca exista o datorie fata de societatea civila din Romania, care a dat dovada de un comportament impecabil in ultimii doi ani.

„Le suntem datori cetatenilor Romaniei cu o solutie pentru a redresa situatia socio-economica, dar si pentru a spune clar cum vrem sa lucram impreuna sa redresam institutional Statul, Administratia, Justitia. Le datoram romanilor un comportament politic responsabil”, mai arata fostul premier.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Polonia vrea sa-i trimita inapoi in Ucraina pe barbatii care au fugit de incorporare: „Multi polonezi sunt indignati cand vad tineri ucraineni in hoteluri si cafenele”

Ministrul polonez al Apararii, Wladyslaw Kosiniak-Kamysz, a declarat ca Polonia este pregatita sa ajute Ucraina…

56 de minute ago

Daniel Fenechiu (PNL), despre racolarea de AUR-isti: „Nu toate organizatiile AUR sunt extremiste. Poate ca si-au clarificat viziunea”

Neintelegerile din coalitie, care au facut ca mult trambitatul „candidat unic” Cirstoiu sa devina doi…

7 minute ago

Un general rus promite ca va distruge NATO pana in 2030: „Majoritatea statelor NATO vor ingenunchea si vor depune juramant in fata Rusiei”

Generalul rus de rang inalt Apti Alaudinov, comandantul fortelor cecene care lupta in Ucraina, a…

3 ore ago

Arestarea pentru mita a unui oficial al apararii semnaleaza pierderea influentei lui Soigu la Kremlin. Creste in schimb puterea serviciilor secrete

Arestarea unui oficial de rang inalt din domeniul apararii, suspectat de luare de mita, semnaleaza…

52 de minute ago

Ministrul polonez de Externe acuza noi intoxicari din partea Moscovei: „Rusia minte in legatura cu planurile poloneze de anexare a unei parti din Ucraina”

Ministrul polonez de Externe, Radoslaw Sikorski, a declarat ca liderii si propagandistii rusi incearca sa…

51 de minute ago

Un ministru german cere „super-bogatilor” sa plateasca pentru lupta impotriva schimbarilor climatice: „Miliardarii au cea mai mare amprenta de CO2”

Ministrul german al dezvoltarii, Svenja Schulze, a cerut joi o contributie mai mare din partea…

55 de minute ago