Dacian Ciolos intra in ofensiva politica, PSD are de a face cu un adversar redutabil. Miscare a fostului premier prin care confirma ca va participa la alegeri

news

Dacian Ciolos devine tot mai activ in spatiul public. Dupa ce a participat la protestul de duminica din Bucuresti, fostul premier a decis fie tot mai combativ fata de actuala putere. El va publica periodic materiale de opinie pe platforma Adevarul.

El si-a deschis blog pe platforma Adevarul, unde publica un prim text despre modul in care PSD intelege sa gestioneze puterea. Ciolos lanseaza critici taioase la adresa principalului responsabil de modul in care este guvernata Romania, Liviu Dragnea.

„Seful Partidului nu este numai posesorul puterii in partid, ci singurul stapan al adevarului absolut. Promisiunile mincinoase, fricile si obsesiile Sefului modeleaza singura realitate posibila pentru acei membri de partid care il urmeaza si care, folosind toate mijloacele pe care le au la indemana, incearca sa impuna aceasta realitate paralela unei tari intregi. Modelul de comportament politic este teribil de simplu: atata vreme cat nu au puterea, toti ceilalti sunt considerati ca fiind slabi, in consecinta parerea lor nu conteaza sau e ascultata doar pentru a dovedi ca cel puternic e milos.

Nici un argument rational, economic, social, niciun studiu de impact, nicio analiza obiectiva nu rezista in fata convingerii puterii ca detine adevarul suprem si solutiile tuturor problemelor. Forta argumentului paleste in fata argumentului fortei. De altfel, asta am vazut in ultimele zece luni: coalitia PSD-ALDE este sensibila doar la manifestatii de forta, la proteste, la teama de forta strazii. Si, de fiecare data, s-a repliat.

(…) La fel se petrece si in privinta masurilor fiscale si economice. Nu este posibil ca intr-un an cu crestere economica, totul sa se scumpeasca, oamenilor de afaceri sa le fie teama sau sa ezite sa investeasca din cauza impredictibilitatii adusa aproape la rang de regula, iar sindicatele amagite luni de zile cu cresteri de salarii spectaculoase sa-si scoata oamenii in strada. Din nou, forta puterii pare sa fie singurul argument. Discutiile cu mediul de afaceri, cu sindicatele, calculele, studiile de impact, analizele economice nu conteaza. Partidul a decis. Seful Partidului a decis. Acestea sunt ratiunile supreme ale guvernarii, indiferent de consecintele dovedite cu calcule si de parerea celor pe spinarea carora se fac aceste experimente dezastruoase. Cu pachetul de masuri de modificare a Codului fiscal si transferul contributiilor sociale de la angajator la angajati, iata, Guvernul pare ca a ramas singur, fara sustinerea clara a niciunui partener. Mediul de afaceri, sindicatele, Consiliul Fiscal, Consiliul Economic si Social au respins, pe rand, aceste idei”, scrie Ciolos.

Fostul premier scoate in evidenta si manipularile prin care PSD incearca sa isi ascunda matrapazlacurile.

„Ceva este profund gresit in abordarea PSD-ALDE si nu pot sa pun acest lucru decat pe seama acestei realitati paralele, iluzorii, pe care Seful Partidului si cei care il urmeaza vor sa o suprapuna Romaniei reale. In loc de argumente si dezbateri bazate pe date si analize de impact reale, coalitia PSD-ALDE inventeaza dusmani imaginari. „Statul paralel“, „Binomul“, Soros, Bruxelles-ul, ambasadele, „Onegheurile“, multinationale, toti cei care critica propunerile lor, devin nu numai dusmanii coalitiei, ci vrajmasi ai tarii, intr-o mare asa-zisa conspiratie anti-romaneasca. Mesajele si imaginile folosite in loc de argumente par scoase direct din cartile de propaganda ale regimurilor opresive. Exista insa un zid de care, din cand in cand, unii lideri politici se izbesc in plin. Nu vor putea minti la nesfarsit.

Oamenii inteleg ca fara o justitie independenta, functionala, nu putem avea o tara normala, pentru ca distrugem exact fundamentele unei economii sanatoase. Economia nu se dezvolta jucand alba-neagra la nivel guvernamental, nivelul de trai nu creste cu promisiuni mincinoase, ci cu investitii, cu munca, cu plus-valoare, cu inteligenta si predictibilitate. Oamenii care sustin coalitia PSD-ALDE pentru ca inca mai cred ca le vor creste salariile, se lamuresc ca ceea ce primesc acum pe hartie vor trebui sa plateasca inzecit tot ei, pentru ca viata tuturor va fi mai scumpa. Atunci, mirajul puterii politice absolute se va rupe, asa cum s-a mai intamplat. Atunci, Seful Partidului va deveni un fost sef al partidului, sacrificat politic de oamenii care i-au stat alaturi. Atunci, sper sa ne intoarcem la democratia adevarata, care nici aceea nu este usoara, dar care ar trebui sa ne dea sansa sa fim oameni cu demnitate si cu un viitor, nu supusi si mintiti de o masinarie de vot si propaganda”, concluzioneaza Ciolos.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: