Dacian Ciolos, intrebat ce ar fi facut in locul lui Grindeanu: „Nu as fi ajuns in situatia asta. Nu se mai poate guverna pe furis”

news

Dacian Ciolos a declarat, intr-un interviu pentru Europa FM, ca el a pus la bazele guvernarii tehnocrate doua principii, „transparenta si relationarea cu ceilalti”, prin urmare nu ar fi fost posibil sa se ajunga in situatia cu care se confrunta astazi Sorin Grindeanu.

Ciolos a fost intrebat de Andreea Esca ce ar fi facut daca era in locul lui Sorin Grindeanu, in actualul context.

„Daca eram in locul lui nu as fi ajuns in situatia asta. Pentru mine, de la inceput transparenta si relationarea cu ceilalti, au fost unele dintre obiectivele principale. Daca cineva are impresia ca mai poate sa guverneze pe furis sau spunand lucrurile pe jumatate se insala, mai devreme sau mai tarziu se intoarce bumerangul.

Trebuia dialog imediat. Am avut si eu situatii de astea limita, de proteste spontane. Imi amintesc cand am luat decizia demisiei Vlad Alexandrescu. El a avut mare sustinere in societatea civila, am avut miting spontan in fata guvernului. Jandarmii au venit sa-mi spuna ca se aduna lumea si ca o sa-i izoleze si sa ies prin alta parte ca sa nu ma intalnesc cu ei. Si-am spus: ‘o sa mergem sa ma intalnesc cu ei, o sa merg sa le explic de ce am luat decizia respectiva’. Pentru ca am argumente, chiar daca vor continua sa protesteze este important sa stie care este punctul meu de vedere. Dialogul este foarte important, trebuie sa explici oamenilor, chiar si atunci cand esti convins ca ai dreptate”, a declarat Dacian Ciolos la Europa FM.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: