Dacian Ciolos isi anunta intentiile. Se va implica puternic in plan politic

politica

Dacian Ciolos a anuntat, joi, intr-un interviu acordat RFI, ca ia in calcul „foarte serios” infiintarea unui nou partid. „Obiectivul nostru este de a contribui la o alternativa politica credibila la viitoarele alegeri”, a declarat Ciolos.

„Am anuntat intentia de a lansa un ONG, cu obiective politice, in masura in care politic inseamna sa fii preocupat de viata cetatii, de ceea ce se intampla in societate. Am vrea in primul rand – pentru ca vor fi parte a acestei asociatii, cand o vom lansa, membri ai fostului Guvern – sa continuam sa lucram pe anumite proiecte pe care le-am inceput cat am fost la guvernare si care noua ni se par importante. Si in domeniul economic, si in domeniul social, in domeniul educatiei, sanatatii. Vom veni cu propuneri legislative care sa poata fi sustinute de partide care sunt in parlament. Va amintesc ca aceasta platforma a fost sustinuta de PNL, de USR, care sunt in Parlament, cu care ne dorim si in perioada urmatoare o colaborare deschisa, onesta. Sigur, nu doar cu cele doua partide. Orice partide care, pornind de la principiile si valorile pe care le-am sustinut, vor fi gata sa lucram impreuna, sa promovam aceste propuneri, vom fi deschisi la acest gen de colaborare. Vom concentra competenta tehnica, specifica, politica, pe anumite domenii, atat pe domenii care pot face obiectul unor propuneri legislative, dar si propuneri de proiecte care pot fi implementate in colaborare cu mediul de afaceri, cu anumite ONG-uri”, a spus Ciolos la RFI.

Fostul premier a vorbit si despre varianta inscrierii in PNL sau in USR, insa pare mai degraba favorabil infiintarii unui nou partid.

„Daca la un moment dat va fi o decizie in acest sens, o sa o anunt. Deocamdata nu am nimic conturat sau decis nici cu PNL, nici cu USR. Luam in calcul foarte serios inclusiv un proiect politic nou, un partid politic. Indiferent de optiunea pe care o vom avea, obiectivul nostru este de a contribui la o alternativa politica credibila la viitoarele alegeri, dar care sa nu astepte viitoarele alegeri pentru a veni cu solutii”, a explicat Ciolos.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: