Dacian Ciolos se pregateste de preluarea guvernarii. Intalnire cu reprezentantii Coalitiei pentru Dezvoltarea Romaniei

politica

Alianta 2020 USR PLUS a participat luni, 11 februarie, la o dezbatere cu reprezentantii Coalitiei pentru Dezvoltarea Romaniei (CDR) avand ca tema necesitatea de a organiza consultari periodice cu reprezentantii mediului de afaceri, in jurul ideii de predictibilitate.

Ambele partide si-au afirmat disponibilitatea pentru un parteneriat real cu mediul de afaceri, prin care marile teme ale societatii si implicit ale sectorului de business sa devina agenda comuna. Atat PLUS, cat si USR considera ca spiritul antreprenorial este necesar, in primul rand, in partid si mai apoi in Guvern.

Reprezentantii CDR au pledat din nou pentru stabilitate si predictibilitate, cresterea resursei de forta de munca si debirocratizare prin digitalizare, directii sustinute deopotriva de Alianta 2020 USR PLUS, fara de care nu poate fi asigurata dinamizarea economiei si, implicit, asigurata plata pensiilor si a salariilor.

„Un cuvant auzit sistematic din 2016 e «predictibilitate». Oamenii de afaceri, antreprenorii sunt un element-cheie pentru dezvoltarea economica si ne-am dori sa fim un partid in care antreprenorii sa aiba incredere. Vom putea finanta scoli, spitale, infrastructura daca vom avea o economie care produce. Increderea antreprenorilor in stat e una esentiala si, ca ei sa aiba incredere, guvernarea trebuie sa fie una predictibila, sa asigure claritate, transparenta, reducerea birocratiei. Statul trebuie sa sprijine mediul antreprenorial ca sa investeasca, sa creeze locuri de munca. Asta e abordarea-cheie, elementul de predictibilitate si de parteneriat cu mediul de afaceri, pentru a transforma statul intr-un partener si nu intr-un dusman pentru mediul de afaceri”, a declarat presedintele PLUS, Dacian Ciolos.

„Avem sansa prin aceasta Alianta sa oferim Romaniei versiunea noastra de dezvoltare, care inseamna in primul rand normalitate si decenta economica, dublate de o crestere care are la baza proiectii pe cifre reale, nu aberatiile bugetare pe care le vedem astazi la PSD. Avem un Program de Guvernare in stadiu avansat de pregatire, cu masuri concrete pe toate domeniile – reforma fiscala, administrativa, infrastructura, educatie, sanatate etc. In Romania nu mai avem neaparat o problema de resurse, ci de incredere. De aici si firul rosu al anticoruptiei, care nu inseamna doar justitie, inseamna eliminarea costului economic major al coruptiei in toate sectoarele”, a declarat Dan Barna, presedintele USR, in deschiderea intalnirii.

In cadrul intalnirii au mai avut loc discutii despre alinierea pozitiilor cu privire la OUG 14/2018, ordonanta lacomiei si OUG 79/2017 privind transferul contributiilor sociale. Discutiile s-au finalizat cu angajamente din partea tuturor reprezentantilor prezenti privind institutionalizarea unor mecanisme functionale de dialog in viitor, pe domenii-cheie.

Mai mult despre: ,

Comentarii: