„Daddy” Liviu Dragnea s-a dat cu totul la fund. Absenta totala de pe scena publica a sefului PSD. Insa nu sta deloc degeaba, ce urzeste acum

analize

Se implinesc patru zile de cand liderul PSD, Liviu Dragnea, nu a mai aparut deloc in public. Exact acum patru zile, pe Rise Project apareau capturi ale unor mesaje transmise de Liviu Dragnea in periopada protestelor anti-OUG 13 in care cerea liderilor PSD sa se „organizeze” pentru „apararea Romaniei”.

Mesajele lui Dragnea au fost dezbatute aprins in special pe retelele de socializare, televiziunile ignorand aproape in totalitate acest subiect. A fost ironizat mai ales atributul de „daddy” al PSD pe care si l-a arogat Dragnea. „Pentru voi, am avut niste mega-intalniri cu cercul zero din America (…) Daddy’s back!”, scria Dragnea cu putin timp inainte ca OUG 13 sa fie adoptata.

Cu o zi inainte, el a avut o referire golaneasca la adresa presedintelui Iohannis, in conditiile in care tine sa faca parada in public ca are un comportament civilizat: „A prins momentul si a facut pe smecherul. (…) Eu nu inteleg de ce nu vorbim? V-ati ridicat azi toti ministrii sa iesiti din sala? De ce nu v-ati ridicat sa il lasati singur?”.

Apoi, dupa izbucnirea protestelor, Dragnea si-a demonstrat din nou fatarnicia. In timp ce la televiziuni declara ca a impiedicat orgabizarea unor contramanifestatii de amploare, pe WhatsApp dadea indicatii liderilor PSD sa se organizeze pentru a lansa miscari de strada: „Marian Neacsu. Vorbiti deja din seara asta cu presedintii de organizatii sa ne pregatim de un miting pentru apararea Romaniei. (…) Vreau sa atrageti toti membrii de partid, fara Chirica de la Iasi. Ca e omul SIE. Nu v-am zis pana acum. Si cate spune in stanga si-n dreapta, instiga”.

Dragnea nu a oferit nicio explicatie dupa aparitia acestor mesaje, el refuzand sa mai apara in public dupa publicarea anchetei Rise Project.

Insa, potrivit unor surse politice, Dragnea nu sta degeaba. El ar pregati o remaniere masiva a guvernului, luand in calcul chiar si inlocuirea lui Sorin Grindeanu, care nu mai raspunde la comenzi. Firea a confirmat aceste intentii intr-un interviu la Antena 3, care a declansat furtuna in PSD. „Schimbarea Guvernului Grindeanu este urgenta noastra in acesta vara ? Este ceea ce isi doresc cei care au votat in Decembrie 2016 pentru PSD? Sau membrii PSD ? Sau parlamentarii care sustin majoritatea guvernamentala?”, s-a intrebat retoric Victor Ponta, fostul premier.

Analisti apropiati de Liviu Dragnea au inteles semnalul si au declansat atacuri dure impotriva lui Grindeanu. Bogdan Chirieac a anuntat ca ssase ministri PSD sunt gata sa demisioneze pentru a forta plecarea lui Grindeanu. Acestia sunt: Lia Olguta Vasilescu (ministrul Muncii), Mircea Dobre (ministrul Turismului), Marius Dunca (ministrul Tineretului), Gabriel Petrea (ministrul pentru Dialog Social), Sevil Shhaideh (ministrul Dezvoltarii Regionale) si Ana Birchall (ministrul delegat pentru Afaceri Europene).

Sorin Rosca Stanescu, un alt „jurnalist” care rostogoleste mesajele lui Dragnea la televiziuni, l-a atacat imediat vehement pe Grindeanu, sustinand ca premierul raspunde la comanda unui serviciu secret.

„Era cat se poate de previzibil ca un om cu dubla comanda va juca sub dubla comanda si in postura de premier. Numai ca, acum, aceasta duplicitate e mult mai vizibila decat era in trecut, cand Grindeanu isi face jocul principal pe terenul din Timis, unde preluase conducearea PSD in locul lui Ilie Sarbu, si partial si extrem de discret in Bucuresti, cu ocazia unor reuniuni la nivel national. Dar Liviu Dragnea a fost avertizat. Inca de cand l-a nominalizat pe Sorin Grindeanu. Eu unul ma numar printre avertizori. I-am transmis acestuia, in mod public, printr-o analiza cum este cea de fata, ca domnul Sorin Grindeanu nu se afla doar sub comanda partidului. Ci si a unui serviciu secret”, a scris SRS.

In absenta lui Dragnea, care s-a pitit strategic pana trece impactul dezvaluirilor din Rise Project, principalul comunicator al PSD a devenit Gabriela Firea. Iar aceasta face ce stie cel mai bine: scandal. Un scandal menit sa acopere urzelile lui „daddy”, care incearca sa se descotoroseasca de progenitura obraznica si sfidatoare pe care a pus-o in fruntea guvernului.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: