Daea a mai trantit una: „Cand iei ciucalaul in mana, aproape te incalzesti”. Ce cauta noaptea in lanul de porumb

externe

Ministrul Agriculturii, Petre Daea (PSD),  a avut o explicatie halucinanta cand a fost intrebat ce cauta noaptea in lanul de porumb si de ce numara boabele de porumb.

Iata dialogul avut de Daea la Antena 3:

Petre Daea: Obligatoriu ministrul trebuie sa fie in teren, obligatoriu trebuie sa fie la birou. Ministrul Daea isi programeaza timpul in asa fel incat sa fie peste tot, si la birou, si in teren, in asa fel incat sa fie conectat la realitate.

Razvan Dumitrecu: Dar ce faceati cu acel cocean?

Petre Daea: Pai ce sa fac? Nu e cocean. Acela este stiulete.

Razvan Dumitrecu: Numarati boabele?

Petre Daea: Si boabele, si randurile de boabe.

Razvan Dumitrecu: Ca sa vedeti densitatea?

Petre Daea: Nu. Evaluarea productiei. Un stiulete, cand l-a luat un agronom in mana, el se uita la trei lucruri. In primul rand daca e cald, si acela era fierbinte. In momentul in care desfaci panusile si ai luat ciucalaul in mana, e temperatura atat de ridicata, aproape te incalzesti. Nu e compromis. Asta inseamna ca sta ca in etuva. Radacina nu are apa, rodul sta ca in etuva, greutati pentru procesele biologice. In al doilea rand, in momentul in care intri intr-un lan de porumb si iei stiulete in mana, primul lucru, ii numeri randurile de boabe, care tot timpul sunt pare.

Razvan Dumitrecu: De ce numaram?

Petre Daea: Numaram randurile, numaram boabele, stim masa a 1000 de boabe cat e, stim cat da stiuletele, stiu densitatea si stiu exact ce produce terenul respectiv.

Razvan Dumitrecu: Ce vedeti noaptea in camp?

Petre Daea: Ce trebuie. Si vad tot timpul planta, indiferent daca este zi sau noapte. Pentru ca reflexul de inginer agronom imi da aceasta posibilitate, sa inteleg ce inseamna. Sambata si Duminica n-o sa ma duc in alta parte, ma duc in tara.

Mai mult despre: ,

Comentarii: