Daea a mai trantit una monumentala: „Imi dau si un picior daca tara mi-o cere. Retineti bine ce va spune Petre Daea, nu puneti la indoiala”

politica

Ministrul Agriculturii, Petre Daea (PSD) sustinme intr-un interviu acordat lui Ionut Cristache ca el este gata sa isi dea si un picior, „daca tara imi cere”.

„Stau aici cat tara are nevoie de mine. Daca, si retineti bine ce va spune Petre Daea si din acest punct de vedere sa nu puneti la indoiala, daca tara imi cere un picior si considera ca este necesar sa se sprijine in el, eu il dau dom’le”, a declarat Petre Daea.

„Fac aceasta daruire, ca este o daruire a mea, si un efort extraordinar pentru ca-mi iubesc tara si iubesc oamenii”, a mai sustinut Petre Daea.

USR a reactionat ironic la noile afirmatii trasnite ale ministrului Daea.

„Zice ministrul Petre Daea ca daca tara ii cere un picior, el il da. Intr-o functie publica tara iti cere sa-i dai inteligenta ta, nu piciorul. Daca aia nu exista, ramine sa-i dai ce membre ai disponibile cu care probabil si gandesti”, a scris Liviu Iolu pe Facebook.

Citeste si: Daea ar putea fi dat afara din Guvern, apare in stenogramele DNA din dosarul lui Chesnoiu. „Nea Petrica” l-ar fi fortat pe fostul ministru sa angajeze o „pila” a nevestei sale

Stenograme DNA arata cum a ajuns fostul ministru PSD al Agriculturii, Adrian Chesnoiu, sa forteze angajarea in minister a patru persoane. Una dintre acestea este o „pila” a actualui ministru Petre Daea, fiind apropiat de sotia acestuia, Camelia Luchian Daea. Daea apare in inregistrari ca „nea Petrica”.

Pila lui „nea Petrica” este Mihai Cosmin Corobea, in telefonul caruia procurorii au gasit la perchezitia informatica un contact notat: „Nasa Cami Luchi”, despre care procurorii spun ca este sotia lui Petre Daea, Camelia Luchian Daea, scrie G4Media, care a dat publicitatii stenogramele.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a refuzat sa comenteze faptul ca numele lui apare in documentul DNA. Ministrul Agriculturii a sustinut ca nu il cunoaste pe Mihai Cosmin Corobea si a inchis enervat telefonul.

„Petre Daea: Nu discut asa ceva, domnule! Discutati-l dvs, ce vreti….

Reporter: Il stiti pe Cosmin Mihai Corobea?

Petre Daea: Nu-l stiu….eu…va rog….Nu intram…nu intram in discutii pe aceasta tema….

Reporter: Ati intervenit pentru el la dl. ….

Petre Daea: Va multumesc! O zi buna!

Reporter: …Chesnoiu?

Petre Daea: …. „

Mihai Cosmin Corobea lucra la ICECHIM si s-a inscris la concursul pentru ocuparea unui post de ”consilier clasa I, grad profesional superior in cadrul Compartimentului Cercetare-Inovare, Invatamant Liceal si Consultanta Agricola – Serviciul Cercetare-Inovare, Invatamant Liceal, Consultanta si Statistica Agricola – Directia generala Politici Agricole din cadrul MADR”.

Denuntatorul din dosar, membru in comisia de concurs pentru angajare, l-a inregistrat ambiental pe ministrul Adrian Chesnoiu in timp ce acesta il presa sa faca ceva sa il angajeze pe omului lui ”nea Petrica” si alte 3 pile. Acesta l-a denuntat pe Chesnoiu in februarie, imediat dupa ce ministrul i-a cerut sa ii dea subiectele pentru consursurile de angajare a 4 oameni.

„Legatura dintre numitul Corobea Mihai Cosmin si numitul Daea Petre (fost ministru al agriculturii si dezvoltarii rurale in doua randuri) rezulta si din imprejurarea ca in lista contactelor telefonului mobil al numitului Corobea Mihai Cosmin a fost identificat, cu ocazia perchezitiei informatice din data de 9 iunie 2022, un numar de telefon apartinand lui ‘Nasa Cami Luchi’, in fapt sotia lui Petre Daea, Camelia Luchian Daea”, se arata in referatul DNA.

Pana la urma, postul destinat lui Mihai Corobea a fost scos la concurs pe 10 mai 2022. Din comisia de concurs facea parte si denuntatorul. S-au inscris doi candidati: Mihai Corobea si Andreea Dana Ciobanu.

Potrivit DNA, ministrul Adrian Chesnoiu i-a cerut denuntatorului sa ii comunice omului sau de incredere, Andrei Raducan zis Jimmy, subiectele de concurs pentru Corobea si alte 2 pile, dar „in mare” ca sa ia note de trecere, sa nu bata la ochi, nu sa faca de 10. Punctajul minim pentru functiile de executie, cum era cea vizata de Mihai Corobea, era de 50 de puncte, iar pentru functiile de conducere de 70 de puncte.

<<In cadrul discutiei ambientale din data de 11 aprilie 2022, martorul (…) l-a intrebat pe ministrul Agriculturii cum sa procedeze in privinta candidatilor mentionati, respectiv Lascaie Catalin Ionut, Parv Mihai si Corobea Mihai Cosmin („Ce fac cu ei?”), Chesnoiu Adrian Ionut l-a indrumat initial sa ia legatura cu numitul Raducan Andrei-Cristian („Vorbesti cu Jimmy”), iar ulterior i-a solicitat sa le comunice candidatilor, prin intermediul lui Raducan Andrei-Cristian, cateva articole din actele normative („Sa faceti dintr-o lege. Dupa, sa-i faci niste articole, ce i le…noi i le dam. Articole…Adica dati-le doua, trei foi. Nu …o lege!…” si „Subiectu (neinteligibil), din …O.G. 58, articolul 500 – 530”), articole, care, in fapt, vor fi subiectele de concurs („nu le dam subiectele”), deoarece, neavand incredere in capacitatea intelectuala a celor 3 candidati („Pentru ca astia-s dobitoci”, „Crede-ma ca-i stiu cat da prosti sunt”), in cazul in care li se vor comunica subiectele explicite, vor lua nota maxima („Daca le dai alea…ia zece. Nu sa faca…Ia zece! Nu vreau zecele”) si exista riscul ca intreaga situatie sa ajunga la cunostinta opiniei publice („Ne trezim …la televizor”):

Denuntator (…): Aaa, urmeaza ala…Luchianca sau a lu’ Daea, al cui o fi. La cercetare.

Chesnoiu Adrian: Da.

Denuntator (…): Mai urmeaza…Asta-i pe zece.

Chesnoiu Adrian: Cand i-l scoti?

Denuntator (…): Termenul …este, pe zece. E …

Chesnoiu Adrian: Zece mai.

Denuntator (…): Se termina perioada de inscriere. O sa luam legatura cu el sa se inscrie.

Chesnoiu Adrian: Da, da.

Denuntator (…): Ca astia vad ca nu se uita pe site. Aaa…Aradul si Dambovita. Aradul a venit azi la inscriere, Dambovita probabbil ca urmeaza, ca stie.

Chesnoiu Adrian: Ihi. Denuntator (…): Datele…ce fac cu ei? …Ok?

Chesnoiu Adrian (vorbeste in soapta): Da! Vorbesti cu Jimmy.

Denuntator (…): Vorbesc cu el? Si acum…..

Chesnoiu Adrian: (vorbeste in soapta) (neinteligibil) nu le dam subiectele. Sa faceti dintr-o lege. Dupa, sa-i faci niste articole, ce i le …noi i le dam. Articole. Oricum (neinteleigibil) Nu subiecte scrii. Adica dati-le doua, trei foi. Nu …o lege! Sa-nvete-n mortii mamii lor!

Denuntator (…): Ihi. Da, daca….

Chesnoiu Adrian: (vorbeste in soapta) Si tu faci subiecte. Subiectu (neinteligibil), din …O.G. 58, articolul 500 – 530.

Denuntator (…): (neinteligibil) pe articole. pe Sectiuni. (neinteligibil)

Chesnoiu Adrian: (vorbeste in soapta) Pentru ca astia-s dobitoci! Daca le dai alea…ia zece! Nu sa faca…Ia zece! Nu vreau zecele!….Crede-ma ca-i stiu cat da prosti sunt. Ne trezim …la televizor! O stii bine minte pa aia de la Caras. (neinteligibil) Dupa aia mai suna pa telefon (neinteligibil)>>, se arata in referatul DNA.

Mai mult despre: ,

Comentarii: