Aeroportul Brasov: In locul companiei Dan Air, care se muta suparata la Bacau, vine Fly Lili

news

Compania aeriana Dan Air a anuntat ca isi va muta operatiunile pe aeroportul „George Enescu” din Bacau din cauza deciziei aeroportului din Brasov de amanare a extinderii orarului de functionare pentru luna ianuarie 2024.

Decizia i-a luat prin surprindere pe oficialii aeroportului din Brasov.

„Decizia conducerii companiei DAN AIR de a muta operatiunile aeriene de pe Aeroportul International Brasov pe Aeroportul International «George Enescu» Bacau ne-a luat prin surprindere si credem ca este o decizie conjuncturala si cu implicatii de natura comerciala, generata de imposibilitatea operatorului aerian de a asigura de la Brasov cursele deja publicate.

Conducerea Aeroportului International Brasov a avut si are in continuare o relatie buna cu DAN AIR – prima companie care a avut increderea si deschiderea sa initieze curse pe cel mai nou aeroport al Romaniei chiar din prima zi de functionare, fapt pentru care ii adresam multumirile noastre”, au transmis oficialii Aeroportului Brasov, intr-un comunicat de presa.

Dan Air a mai dat un ultimatum autoritatilor, in iunie, la cateva zile dupa inaugurarea aeroportului, dar situatia s-a detensionat.

In 25 septembrie, compania anunta ca a suferit pierderi de 2,6 milioane de euro din cauza programului de doar 12 ore in care functioneaza aeroportul din Brasov.

Luni, Consiliul Judetean Brasov a anuntat ca programul aeroportului va fi extins la 16 ore, in intervalul 07:00-23:00, incepand cu data de 15 ianuarie 2024.

Din luna decembrie 2023, compania aeriana Fly Lili va incepe operarea pe Aeroportul International Brasov cu cate trei zboruri saptamanale spre doua destinatii din Germania – Munchen si Stuttgart, iar CJ Brasov va explora posibilitatea ca acest operator sa asigure zboruri catre noi destinatii.

„Ca si pana acum, ramanem in contact si continuam discutiile cu mai multe companii aeriene interesate de potentialul Aeroportului Brasov si suntem convinsi ca dupa momentul 15 ianuarie 2024 vom relua trendul ascendent de dezvoltare, atat prin numarul de destinatii asigurate, cat si prin numarul de pasageri pe care il vom contabiliza luna de luna”, au declarat reprezentantii Regiei Aeroportului Ghimbav.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: