Dan Andronic, fostul sot al Ancai Alexandrescu, dezvaluie cine o ghidoneaza acum pe Dancila dupa ruperea de Dragnea. Un serviciu secret ar fi implicat

politica

Dan Andronic, fostul sot al Ancai Alexandrescu, consiliera data afara de Dancila, afirma ca premierul PSD actioneaza acum la indicatiile lui Costin Mihalache. Acesta, sef al Cancelariei premierului, ar lucra si pentru Serviciul de Informatii Externe.

Intr-un editorial publicat in EVZ, Andronic afirma ca „Viorica Dancila refuza sa mai faca ce-i dicteaza Liviu Dragnea”. Ea se este coordonata acum de Costin Mihalache, despre care Andronic spune ca un fost coleg al acestuia i-a spus ar lucra de fapt pentru SIE.

Dancila „a schimbat cercul de influenta prin racirea de Darius Valcov si aducerea lui Costin Mihalache in prim-plan, numit sef al Cancelariei. Un personaj interesant, apropiat de cercuri de influenta externe similare cu cele ale lui Victor Ponta, trecut pe la CFR, CNAIR, iar potrivit CV-ului, in 2013, a facut si cursul cu tema ‘Securitate si buna guvernare’, la Colegiul National de Aparare. Dupa cum imi transmitea un fost coleg de-al lui Mihalache, coleg cu acesta la Academia de Politie, dupa absolvire acesta s-a dus la SIE. Numai bun de consilier pentru Viorica Dancila”, scrie Andronic.

„Cert este ca Liviu Dragnea sta si priveste cu mainile legate. Nu mai poate face nimic impotriva Vioricai Dancila, caci apropierea alegerilor europarlamentare il tin blocat de rezultatul acestora. Daca este bun, adica PSD iese pe primul loc, are o parghie de negociere cu liderii locali. Daca nu, poate sa-si ia adio de la putere. Atata cat mai are. Dar nu inainte de a-si aduce aminte ca el i-a ales pe toti cei care au reprezentat PSD”, mai spune Andronic.

Andronic a fost casatorit in trecut cu Anca Alexandrescu, cea pe care Dancila a dat-o afara din guvern, joi, pentru a scapa de supravegherea lui Liviu Dragnea.

„Ca sa lamuresc problema relatiei mele cu Anca Alexandrescu, vreau sa spun ca ea s-a incheiat acum 21 de ani, de atunci ea avand o viata profesionala si personala plina de succes. Asa cum am mai spus este una din cele mai muncitoare si inteligente consiliere in zona politica si institutionala din Romania”, a tinut sa mentioneze Andronic in acelasi text.

Costin Mihalache a fost numit sef al Cancelariei primului ministru de catre Viorica Dancila la inceputul lunii martie.

In februarie, el fusese numit in functia de director general al companiei de stat care administreaza reteaua de cai ferate din Romania, CFR SA.

Mihalache a ocupat, din martie 2018 pana in februarie 2019, functia de consilier de stat in aparatul de lucru al premierului Viorica Dancila. Din mai 2018, el a ocupat si functia de presedinte al Consiliului de Administratie la Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

In perioada noiembrie 2015 – martie 2018, el a fost consilier in cadrul CFR Electrificare SA. In intervalul martie 2015 – iunie 2017, Mihalache a fost membru in Consiliul de Supraveghere al Transelectrica si in Comitetul de Securitate Energetica.

In 1994, el a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Academiei de Politie „Alexandru Ioan Cuza” din Bucuresti. Apoi a lucrat in cadrul Ministerului Apararii, pe postul de consilier relatii externe si protocol, ulterior fiind consul in Ambasada Romaniei la Beijing.

In perioada 2009-2010 a lucrat la Germinos SA, cu sediul in Alexandria, iar in 2010-2011 a fost director general al SC Plastidrum SRL.

In anul 2011 a devenit membru in Consiliul de conducere al Casei Romano-Chineze. In 2012-2013 a fost consilier al UGIR pentru relatia cu China.

In ianuarie 2013 a fost numit consilier de stat la Cancelaria primului ministru, iar in august 2013 a devenit presedinte al Consiliului de Administratiei al CNDANR. In 2014 a revenit la Cancelaria primului ministru.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: