Dan Barna, despre comunicatul Comisiei Europene: Abuzul asupra justitiei destabilizeaza grav relatia Romania- UE

politica

Presedintele USR, Dan Barna, a declarat, intr-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook, ca anuntul facut miercuri de Comisia Europeana privind justitia din Romania este unul de avertizare si nu face decat sa confirme ceea ce societatea civila transmite guvernarii de mai bine de un: statul de drept si justitia nu sunt optionale.

„Declaratia comuna, trimisa de Jean-Claude Juncker si Frans Timmermans, presedinte si vice-presedinte ai CE, venita astazi de la Bruxelles, nu face decat sa confirme mesajele pe care societatea din Romania le transmite actualei guvernari de peste un an de zile.
Sunt mesajele care spun ca statul de drept nu este optional pentru domnul Dragnea. Declaratia celor doi lideri europeni confirma de fapt ca, pentru rolul nostru in UE, mentinerea unei Justitii functionale si mentinerea principiilor fundamentale ale statului de drept, sunt conditii care nu pot fi discutate si ceea ce face actuala guvernare reprezinta din punct de vedere al relatiei cu UE, extragerea, ruperea Romaniei din ceea ce inseamna UE si valorile acesteia, la care noi am aderat in urma cu mai bine de 10 ani. Este inca un avertisment, dupa cel venit de peste Ocean, din partea partenerilor nostri strategici, Uniunea Europeana confirma deja pentru a treia oara, faptul ca abuzul asupra Justitiei este un element care destabilizeaza si afecteaza grav relatia Romaniei cu UE si cu valorile democratice ale acesteia”, a scris Dan Barna pe Facebook.

Comisia Europeana a emis, miercuri, o declaratie oficiala in care mentioneaza ca urmareste cu ingrijorare „ultimele evolutii” din Romania privind justitia. „Independenta sistemului judiciar din Romania si capacitatea sa de a lupta efectiv cu coruptia sunt pietre de temelie pentru o Romanie puternica in Uniunea Europeana”, arata Comisia Europeana.

Comisia solicita Parlamentului Romaniei sa „regandeasca” cursul actiunilor propuse si anunta ca va analiza „in profunzime” amendamentele finale ale legii justitiei, codurile penale si legile privind conflictul de interese.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: