Dan Barna ia locul Elenei Lasconi in varful listei USR pentru europarlamentare. Claudiu Nasui: „Orice om are dreptul sa isi ia revansa”

politica

Claudiu Nasui, vicepresedinte USR, a anuntat ca fostul lider al partidului, Dan Barna, va deschide lista de candidati pentru alegerile europarlamentare ale formatiunii, dupa ce din aceasta pozitie a fost retrasa Elena Lasconi. „In secunda aceasta, lista este deschisa de Dan Barna. Este ultima decizie pe care o avem in partid. Asa cum arata lucrurile acum, ramane Dan Barna”, a declarat Claudiu Nasui, sambata, la Insider Politic, la Prima TV.

Intrebat daca aceasta este o decizie buna, avand in vedere ca Dan Barna a pierdut in fata Vioricai Dancila (PSD) la alegerile prezidentiale in 2019, Nasui a subliniat ca orice om are dreptul sa isi ia revansa. „Orice om are dreptul sa isi ia revansa. La europarlamentare nu votezi un singur om, votezi o lista cu niste oameni eligibili, Culmea sistemului este ca majoritatea oamenilor sunt deja alesi. Domnul Dan Barna intra in Parlamentul European cam orice s-ar intampa, pentru ca USR nu o sa ia sub 5 la suta, o sa ia peste. Intrebarea e cine intra la limita, acolo, pe locurile de mai sus, in functie de ce estimeaza fiecare. Cam 3,1 la suta inseamna un mandat si asta depinde de mai multi factori. Eu zic ca sunt foarte multi oameni foarte buni pe lista noastra, Cristina Pruna care a castigat locul 1 in alegerile interne ale USR pentru europarlamentare care cred eu ca e o persoana care aduce foarte multe voturi USR si care e o adevarata locomotiva”, a spus Claudiu Nasui.

„Asa a fost sistemul la USR…”

Intrebat de ce nu este Cristina Pruna pe prima pozitie, Nasui a zis ca „asa a fost sistemul”. „Asa a fost sistemul la USR, nu e … Mai e Vlad Voiculescu care a facut tone de bine si a facut un bine in liniste, fara sa fie cu reflectorul si cu camera dupa el”, a declarat Nasui. Intrebat, de asemenea, daca este de acord cu scoaterea Elenei Lasconi de pe lista USR, Nasui nu a dorit sa comenteze. „Asa a fost sistemul la USR. Nu as vrea sa comentez asta, va dati seama ca pentru niciun partid nu e un moment placut sa ai o persoana in care sa investesti ca locomotiva si pe care apoi sa nu o mai ai acolo. Dar USR a trecut prin multe crize, va trece cu bine si peste aceasta”, a mai spus Nasui. Totodata, Claudiu Nasui, intrebat pe marginea temei care a dus si la „scandalul Lasconi”, a declarat ca nu a participat la referendumul pentru familia traditionala. „Nu am fost la referendum…”

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: