Dan Diaconescu, infrangere in instanta. A pierdut din prima procesul cu cele 29 de publicatii si televiziuni carora le ceruse stergerea stenogramelor

news

Judecatoria Sector 1 a suspendat marti judecarea in procesul pe care Dan Diaconescu l-a intentat contra a 29 de publicatii si de posturi TV care au publicat inregistrari din dosarul „Sex cu minore”.

Judecatorul a decis suspendarea cauzei pentru neindeplinirea obligatiilor,

„Solutia pe scurt: In temeiul art. 242 C.pr.civ. suspenda judecarea cauzei, pentru neindeplinirea obligatiilor. Cu drept de recurs pe toata durata suspendarii, cerere care se depune la Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti”, este minuta instantei.

Dan Diaconescu trebuia sa explice la fiecare articol indicatcum i-a fost vatamata onoarea. Insa, el nu depus decat niste capturi de la articole.

Dan Diaconescu a dat in judecata, in aprilie, 29 de publicatii si de posturi TV, el solicitand instantei o ordonanta presedintiala prin publicatiile sa fie obligate sa stearga stenogramele din dosarul „Sex cu minore”.

Practic, Dan Diaconescu a dat in judecata toate posturile TV de stiri, posturile TV generaliste mai mari plus o sumedenie de publicatii online.

Prima infatisare la tribunal va avea loc pe 8 mai.

Magistratii Tribunalului Constanta au decis, pe 13 aprilie, ca Dan Diaconescu sa fie cercetat sub control judiciar.

„Respinge contestatia formulata de Parchetul de pe langa Judecatoria Constanta, ca nefondata. In baza art. 4251 alin. 7 pct. 2 lit. a Cod procedura penala, admite contestatia formulata de inculpatul Diaconescu Cristian-Dan impotriva incheierii nr. 353 din data de 07.04.2023, pronuntata de judecatorul de drepturi si libertati din cadrul Judecatoriei Constanta (…), desfiinteaza in parte incheierea contestata, iar in urma rejudecarii: (…) dispune luarea masurii preventive a controlului judiciar fata inculpatul Diaconescu Cristian-Dan, cercetat pentru savarsirea in stare de recidiva postexecutorie a infractiunii de act sexual cu un minor in forma continuata (…) precum si a infractiunii de folosire a prostitutiei infantile in forma continuata”, se arata in hotararea pronuntata de instanta.

Conform aceleiasi surse, masura controlului judiciar a fost dispusa pentru o perioada de 60 de zile, incepand cu data de 13 aprilie 2023 pana in data de 11 iunie 2023.

Instanta a judecat contestatia procurorilor cu privire la masura arestarii la domiciliu luata in cazul lui Dan Diaconescu, dar si contestatia acestuia fata de aceeasi masura.

Dan Diaconescu este acuzat de comiterea infractiunilor de act sexual cu un minor si folosirea prostitutiei infantile, ambele fapte in forma continuata.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: