Dan Puric, mesaj sinistru in noaptea de Inviere: „Haimanalele alea de la Colectiv abia asteptau sa dea jos Biserica!”

news

Actorul Dan Puric a lansat un mesaj sinistru, chiar in noaptea de Inviere, la Realitatea PLUS in legatura cu tinerii care au murit in incendiul de la Colectiv.

UPDATE Inregistrarea momentului in care Puric ii face „haimanale” pe tinerii de la Colectiv

„Haimanalele alea de la Colectiv abia asteptau sa dea jos Biserica!”, a spus Puric, citat de Petro Birjaru. Mesajul lui Puric a starnit o ampla revolta in mediul virtual.

„‘Haimanalele alea de la Colectiv abia asteptau sa dea jos Biserica!’ Citatul nu ii apartine lui Gigi Becali, asa cum multi am fi tentati sa credem, ci unui ‘intelectual fin’, unui ‘roman adevarat’, unui ‘poet al romanismului’, Dan Puric, si a fost facuta in aceasta seara (seara de inviere) la Realitatea Tv.

Domnu’ Puric, din tot sufletul iti doresc sa nu traiesti vreodata ce au trait ‘haimanalele alea’ si sa nu simti niciodata durerea pe care au simtit-o parintii aceia! Nu iti doresc nici chinurile supravietuitorilor mutilati trupeste si sufleteste! Nici sa ajungi intr-un spital ca acelea in care au fost tratati acei copii! Sau sa experimentezi pe pielea dumitale ce inseamna o klebisella sau un piocianic sau oricare alta bacterie cu care au fost infectati acei copii!

Dimpotriva, iti doresc sa traiesti o viata lunga si implinita si, cand va fi sa fie, sa stii ce sa-i raspunzi atunci cand te va intreba: „Ba, Purice, de ce plm ai fost atat de jigodie, ba? Ce rau iti facusera copiii aia, ba? Cum ti-ai iubit tu aproapele, Purice?

Ah, si inca ceva: ‘Maestre’, degeaba ai citit din Carti, daca nu le-ai si inteles…”, a scris Birjaru.

Scriitorul Radu Paraschivescu a reactionat foarte dur la afirmatiile lui Puric.

„Sa spui la Realitatea TV ‘Romanii au umor, dar nu papagalii aia de la ProTV’ e o gafa pe care, daca ai un strop de buna-crestere, n-o faci. Sa spui, tot la Realitatea TV, ca ‘Haimanalele alea de la Colectiv abia asteptau sa dea jos biserica’ este o abjectie pentru care un moderator cu sira spinarii l-ar fi poftit pe rostitor sa-si ceara iertare sau sa paraseasca platoul. Rostitorul este, in ambele cazuri, Dan pe buna dreptate Puric”, a scris Paraschivescu pe Facebook.

64 de tineri au murit in urma incediului de la Colectiv. Pe 30 octombrie s-au implinit patru ani de la aceasta tragedie.

In noaptea tragediei din Colectiv s-au stins 27 de tineri: Carmen Irina Oprita, Anda Ioana Epure, Vlad Telea, Mihaela Vieru, Gabriel Matei, Nicoleta Baldovin, Petru Andrei Buca, Andrei Stefan Hamed, Radu Palada, Diana Elena Enache, Alexandru Catalin Simion, Catalina Ionita, Valentina Florea, Nelu Tilie, Maria Dorina Vulcu, Mihai Catalin Alexandru, Adrian Rugina, Marius Stefan Rusitoru, Paul Alexandru Georgescu, George Claudiu Petre, Ioan Tripa, Monica Tanasoiu, Laurentiu Marian Varlan, Constantin Marian Ignat, Ionut Valentin Fieraru, Simona Livia Stan, Maria Ion.

Mai mult despre: ,

Comentarii: