Dan Tapalaga: UDMR ar trebui scos de la guvernare daca promoveaza in Romania temele false ale regimului iliberal Viktor Orban

politica

Jurnalistul Dan Tapalaga afirma ca UDMR ar trebui sa fie scos de la guvernare daca incepe sa promoveze in Romania „temele false amorsate” de regimul iliberal Viktor Orban. „Cred ca a venit vremea sa aleaga: ori cu Budapesta si iliberalismul lui Orban, ori cu Bucurestiul si mai solidari cu valorile UE”, scrie Tapalaga.

„UDMR s-a transformat in timp dintr-unul dintre cele mai pro-europene partide, cum era perceput pe la inceputul anilor 2000, intr-unul fel de PSD combinat cu AUR dar varianta maghiara.
UDMR a devenit anexa lui Viktor Orban, portavocea FIDESZ si un partid care pune umarul la sumbinarea metodica a UE.

Adversarul desfiintarii Sectiei Speciale, actioneaza ca principala frana reformista din Guvern la capitolul justitie. Pe tema LGBT iata-l in pozitia de raspandac al temelor false amorsate la Budapesta.

Este dreptul UDMR sa aleaga pe ce drum vrea sa mearga, dar cat este la guvernare angajeaza inclusiv pozitia statului roman.

Or, cred ca a venit vremea sa aleaga: ori cu Budapesta si iliberalismul lui Orban, ori cu Bucurestiul si mai solidari cu valorile UE. Daca alege prima varianta, decent ar fi sa iasa singuri de la guvernare iar daca nu vor, cred ca ar trebui scosi”, a scris Tapalaga pe pagina sa de Facebook.

Purtatorul de cuvant al UDMR, Hegedus Csilla, intrebata de cotidianul Nepszava despre pozitia UDMR privind referendumul din Ungaria avand ca obiect ”protectia copiilor”, a declarat urmatoarele: ”Din timp in timp fiecare guvern cere opinia cetatenilor cu privire la chestiuni importante. Asa face acum si guvernul Ungariei. UDMR in mod natural sprijina ca acei maghiari din Transilvania cu dubla cetatenie, sa participe la referendum”.

Hegedus Csilla este si secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene, precizeaza G4Media.

Cotidianul Nepszava de la Budapesta publica, miercuri, un articol cu titlul ”Romania, indemnata sa urmeze drumul Ungariei”, in care relateaza despre intentia Partidului Popular Maghiar din Transilvania – PPMT de a depune un pachet de proiecte de legi in Parlamentul Romaniei pe tema protectiei copiilor impotriva persoanelor LGBTQ. Proiectele ar urma sa fie depuse de deputatul Zakarias Zoltan, intrat in legislativ pe listele UDMR.

Mai mult despre: ,

Comentarii: