Dan Voiculescu intoarce armele, vrea inlocuirea lui Dancila. Pe cine vede in functia de premier intr-un „guvern de uniune nationala”

politica

Ramona Ioana Bruynseels, candidata la Presedintie din partea partidului lui Dan Voiculescu (Partidul Puterii Umaniste), a cerut marti inlocuirea Vioricai Dancila din fruntea Guvernului. Ea l-a propus ca premier pe seful Academiei Romane, Ioan Aurel Pop.

„Cred ca doamna Viorica Dancila ar putea sa plece in urma motiunii de cenzura”, a declarat Bruynseels, marti, la Antena 3.

Ea considera ca plecarea lui Dancila este „mai mult decat justificata”, avand in vedere si declaratiile lui Tariceanu privind o gaura de 9 miliarde de lei la bugetul statului.

„Este mai mult decat justificat sa aducem in fruntea guvernului o persoana de incredere, care sa ne spuna adevarul”, a aratat candidata lui Voiculescu.

Ea a spus ca o solutie adecvata pentru functia de premier, „in fruntea unui guvern de uniune nationala”, ar fi Ioan Aurel Pop, presedintele Academiei Romane.

Presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a declarat luni ca bugetul de stat s-a inchis la rectificarea din august „prin solutii miraculoase”, urmand sa aiba loc o noua rectificare, in noiembrie, care „o sa scoata la iveala problemele peste care s-a trecut”.

„Rectificarea bugetara am spus ca este una nerealista, am spus inainte de rectificare si raman consecvent cu ceea ce am spus atunci. La acea rectificare am atras atentia colegilor din PSD ca se face o greseala politica, in primul rand. Nu poti sa dai 500 de milioane de lei la servicii si tai de la sanatate, invatamant, cercetare, infrastructura s.a.m.d. Pana la urma, de la sanatate nu s-a taiat, dar bugetul nu se inchidea cu 9 miliarde. Pana la urma (…) nu era problema cat se da la servicii, ca nu din 500 de milioane nu se inchidea bugetul, ci prin 9 miliarde. Prin niste solutii miraculoase, in care eu nu cred, s-a inchis bugetul. Dar nu s-a inchis de fapt. In noiembrie, o sa trebuiasca sa se mai faca o rectificare bugetara, care o sa scoata la iveala exact problemele peste care acum s-a trecut”, a spus Tariceanu la Parlament.

Antena 3 a evitat sa dezbata prea mult actuala criza guvernamentala, subiectul fiind inlocuit cu discutii lungi despre cazul Caracal.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: