news

Dan Voiculescu scapa si cu banii. A fost suspendata recuperarea prejudiciului in dosarul patronului trustului Intact

Un judecator de la Tribunalul Bucuresti a decis suspendarea recuperarii prejudiciului in dosarul lui Dan Voiculescu. Decizia nu este definitiva.

”In temeiul dispozitiilor art.460 alin.1 C.proc.pen. dispune suspendarea executarii sentintei penale nr. 701/26.09.2013 pronuntata de Tribunalul Bucuresti, Sectia I Penala, definitiva prin decizia penala nr.888/08.08.2014 a Curtii de Apel Bucuresti, Sectia II Penala, in dosarul nr.25497/3/2012**”, se arata in minuta instantei.

Pana in vara lui 2021, statul a recuperat putin peste 18 milioane de euro din prejudiciul de 60 de milioane de euro din dosarul ICA.

In 2017, jurnalistul Cristian Tudor Popescu s-a aratat revoltat de faptul ca Dan Voiculescu a fost eliberat din inchisoare fara a fi platit prejudiciul de 60 de milioane de euro pe care l-a adus statului prin faptele sale de coruptie.

„Inteleg ca prejudiciul era de 60 de milioane de euro. A stat 3 ani in puscarie, adica cate 20 de milioane de euro pe an. Cred ca e destul de rentabil. A scris carti, a imbunatatit cultura nationala. E un castigator. Nu comentam decizia justitiei. Nu ar trebui sa fie suparat domnul Voiculescu. El are o parghie, televiziunea sa de propaganda, pe care o poate folosi cum doreste, de exemplu in atacarea celor care l-au trimis dupa gratii. Ma intereseaza ca statul nu a recuperat prejudiciul, asta mi se pare important”, a declarat Cristian Tudor Popescu la Digi24.

Voiculescu a declarat, la scurt timp dupa decizia judecatorilor de a-l elibera, ca nu exista „niciun prejudiciu” in dosarul sau, deoarece „decizia va fi demontata de justitia romana”.

Urmareste-ne si pe:
Bogdan Constantinescu

Share
Published by
Bogdan Constantinescu

Recent Posts

Noua super-drona maritima a Ucrainei, poate sa transporte 150 kg de explozibili si este dotata cu sistemul Starlink

Noua drona maritima ucraineana Stalker 5.0, care poate atinge o viteza de peste 75 km/h,…

16 minute ago

Inca un accident de tren in India, un tren de marfa s-a ciocnit cu unul de pasageri. Cel putin 8 morti, zeci de raniti – Video

Cel putin opt persoane au fost ucise si zeci de alte persoane au fost ranite…

28 de minute ago

Perchezitii la seful Politiei Cluj, dosar de fapte de coruptie. El este nepotul lui Ioan Rus, fost ministru de Interne

Luni dimineata au loc perchezitii in birourile IPJ Cluj, fiind vizata si politia rutiera. Este…

2 ore ago