Dana Grecu a ingenuncheat degeaba pe scena. Ar fi putut sa isi ceara iertare

opinii

Dana Grecu a ingenuncheat in fata sustinatorilor trustului Intact. Se afla pe o scena in Piata Constitutiei. O scena din mijlocul careia curgeau crestineste siroaie de ocari si sudalme.

Inainte de ingenuncherea Danei Grecu s-a creat atmosfera propice, un preambul la un gest care sa ramana intiparit pe retina privitorului. Un moment care sa dainuie peste timp. Printre multe alte episoade delirante, s-a facut referire si la celebrul moment de acum cativa ani, cand politistii isi aruncau caschetele in curtea Cotrocenilor, cerandu-i lui Traian Basescu sa iasa afara: „Iesi afara, javra ordinara”. Momentul fusese fixat, iar multimea astepta un gest din partea idolilor.

Adrian Ursu a intrebat multimea daca „javra ordinara” poate sa se mai intoarca. Nu ne putem da seama daca vorbea de Basescu care, eventual, se putea intoarce cu spatele la televizor in timp ce urmarea evenimentul din Piata.

Poate ca a vorbit codificat si s-a referit la o alta „javra ordinara”. „Javra ordinara”, oricare ar fi fost ea, a ezitat sa vina de undeva, asa ca unii au inceput sa faca supozitii. Spuneau ca este inchisa bine si nu poate iesi din cauza zabrelelor, in spatele carora sta si e gata sa inceapa editarea celei de-a unsprezecea carti.

In orice caz, momentul a fost fixat, iar multimea astepta un gest din partea idolilor. Un gest care sa arate publicului cat de mult lupta antenistii cu sistemul care vrea sa-i ingenuncheze. Gestul a venit din partea Danei Grecu, iar semnificatiile sunt subtile.

Dana Grecu a ingenuncheat in fata publicului, caruia ii promite ca nu l-ar parasi nici daca ar fi nevoita sa lucreze la Antena 3 pe o leafa similara cu salariul minim pe economie. Dana Grecu s-ar duce si in mijlocul obuzelor detonate in Siria, numai pentru a-i informa corect pe telespectatorii sai. In momentul cand ingenunchezi in fata publicului tau, inseamna ca acesta e sfant pentru tine si nu te vei da in laturi de la nimic pentru a-l informa corect, nu?

Dana Grecu nu are nevoie sa vada filme tematice ca sa isi dea seama de ce i se spunea presei, candva, „cea de-a patra putere in stat”. Ea stie ca a patra putere in stat este trustul Intact si nimic mai mult.

Telespectatorii care se nazarisera in Piata tremurau de frica sa nu le taie Ciolos pensia, desi in ultimii 25 de ani nu stiu sa le fi redus cineva remuneratia lunara. E drept, Basescu a incercat in 2010 sa „suga” si 15% din pensiile batranilor, insa CCR i-a anulat efortul.

Deci, cum sa ajunga Dana Grecu in teatrele de operatiuni sau pe vreun camp in mijlocul verii, pe o arsita cumplita, sa transmita in direct de pe ogoarele patriei, cand ea trebuie sa mentina proaspata realitatea paralela cu pensiile taiate ale pensionarilor? Ea trebuie sa nu denatureze realitatea pe care o traiesc auditorii sai.

Dana Grecu nu ingenuncheaza oriunde, ci doar in fata cui merita. A oamenilor care au ajuns sa stea cu frica-n san de teama lui Dacin Ciolos, multumita si ei. Dana Grecu nu a ingenuncheat in fata publicului in semn de respect fata de acesta, ci pentru ca operatiunea de manipulare, in ansamblu, trebuie sa functioneze perfect.

Dana Grecu nu a ingenuncheat in fata oamenilor din piata pentru ca ii respecta. Nu, daca i-ar fi respectat le-ar fi spus adevarul intr-o seara: „Dragii mei, stati linistiti, nu vi s-a taiat nicio pensie niciodata. Dragii mei, traim intr-un stat de drept si trebuie sa ne supunem hotararilor justitiei”.

In alta seara ar fi putut continua: „Dragii mei, nu ne mai ascultati cand vorbim bazaconii despre Klaus Iohanis, spunand ca nu e ortodox, ci e un protestant rau. Nu ne mai dati crezare cand spunem ca Iohannis nu merita atentia noastra pentru ca nu are copii. Stati linistiti, nu va taie nimeni pensia, nici salariile!”.

De-abia atunci, dupa toate aceste spovedanii, Dana Grecu ar fi putut ingenunchea in fata oamenilor, pentru a le cere iertare. Nici atunci nu ar fi reusit sa-i convinga pe acestia ca se spovedeste cu adevarat, pentru ca ei percep o alta realitate si vor sa vada cum pensia lor e amenintata zi de zi, cum basismul acapareaza tot mai mult tara, cum „Mutu” de la Cotroceni le vrea raul. Oamenii nu vor sa ingenunchezi in fata lor, Dana Grecu! Oamenii vor sa fie ingenuncheati!

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: